Primul TÂRG de Crăciun din București își deschide, miercuri, porțile cu tradiționalul vin fiert, deliciile culinare și decorurile spectaculoase

Primul TÂRG de Crăciun din București își deschide, miercuri, porțile cu tradiționalul vin fiert, deliciile culinare și decorurile spectaculoase
Primul târg de Crăciun din București își deschide, miercuri, porțile cu tradiționalul vin fiert, deliciile culinare și decorurile spectaculoase - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ
Publicat: 29/11/2023, 08:52
Actualizat: 29/11/2023, 09:02

Primul târg de Crăciun din București, West Side Christmas Market își deschide porțile astăzi în Parcul Drumul Taberei. Vizitatorii sunt așteptați într-un decor cu totul special cu patinoar, carusel și numeroase surprize, iar pofticioșii sunt așteptați să deguste bunătățile culinare specifice sărbătorilor de iarnă și, desigur, tradiționalul vin fiert cu scorțișoară și coji de portocală.

West Side Christmas Market, organizat de Untold Universe în colaborare cu Primăria Sectorului 6, a fost anunțat ca fiind „cel mai frumos târg de Crăciun din țară”.

Târgul se va desfășura timp de 28 de zile, până pe 27 decembrie și va oferi vizitatorilor un peisaj de poveste, cu luminițe strălucitoare, decoruri spectaculoase, patinoar, carusel, căsuța lui Moș Crăciun, atelierul spiridușilor, concerte, delicii culinare tradiționale și surprize.

Principalele atracții includ un patinoar generos, un carusel colorat, un trenuleț pentru copii, o roată panoramică înaltă de 38 de metri, și peste 65 de căsuțe cu produse autentice, de la mâncăruri tradiționale la decorațiuni și cadouri realizate de artizani din întreaga țară.

Căsuța lui Moș Crăciun este un punct central al târgului, oferind copiilor posibilitatea de a scrie scrisori lui Moș Crăciun, de a se juca și de a asculta povești citite de spiriduși. Atelierul Spiridușilor găzduiește activități pentru copii, inclusiv ateliere de confecționat felicitări și decorațiuni, susținute de DGASPC Sector 6.

„Unul dintre elementele centrale ale West Side Christmas Market rămâne Căsuța lui Moș Crăciun. Este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori Moșului, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri. Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului, de luni până vineri între orele 16.00 și 21.00, iar în weekend de la 11.00 la 22.00. Pe 1 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00. La Atelierul Spiridușilor, amplasat la intrarea în Parcul Drumul Taberei, toți copiii pot participa la atelierele organizate de DGASPC Sector 6. Vorbim despre ateliere de scris felicitări pentru Moșul, de desen, de confecționat globuri, ghirlande, decorațiuni. Cei mici vor primi surprize dulci, iar părinții și bunicii pot alege podoabe realizate cu dibăcie de seniorii, copiii și persoanele cu dizabilități aflate în centrele DGASPC Sector 6. Programul atelierelor este zilnic, între 11.00 – 14.30 și 15.00 – 18.00. Miercuri, 29 noiembrie, va fi un atelier de scris felicitări pentru Moș Nicolae, între 19.00 și 20.00”, transmite Primăria Sector 6.

Pentru a evita aglomerația și stresul căutării unui loc de parcare, aveți la dispoziție metroul până la stația Parc Drumul Taberei, tramvaiul 41, troleele 69, 93 și autobuzele 105, 138, 168, 221, 222, 232, 368.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Devine obligatoriu din 7 iulie. Dispozitivul pe care toate mașinile trebuie să-l aibă la bord
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×