Primul TÂRG de Crăciun din București își deschide, miercuri, porțile cu tradiționalul vin fiert, deliciile culinare și decorurile spectaculoase

Primul TÂRG de Crăciun din București își deschide, miercuri, porțile cu tradiționalul vin fiert, deliciile culinare și decorurile spectaculoase
Primul târg de Crăciun din București își deschide, miercuri, porțile cu tradiționalul vin fiert, deliciile culinare și decorurile spectaculoase - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ
Publicat: 29/11/2023, 08:52
Actualizat: 29/11/2023, 09:02

Primul târg de Crăciun din București, West Side Christmas Market își deschide porțile astăzi în Parcul Drumul Taberei. Vizitatorii sunt așteptați într-un decor cu totul special cu patinoar, carusel și numeroase surprize, iar pofticioșii sunt așteptați să deguste bunătățile culinare specifice sărbătorilor de iarnă și, desigur, tradiționalul vin fiert cu scorțișoară și coji de portocală.

West Side Christmas Market, organizat de Untold Universe în colaborare cu Primăria Sectorului 6, a fost anunțat ca fiind „cel mai frumos târg de Crăciun din țară”.

Târgul se va desfășura timp de 28 de zile, până pe 27 decembrie și va oferi vizitatorilor un peisaj de poveste, cu luminițe strălucitoare, decoruri spectaculoase, patinoar, carusel, căsuța lui Moș Crăciun, atelierul spiridușilor, concerte, delicii culinare tradiționale și surprize.

Principalele atracții includ un patinoar generos, un carusel colorat, un trenuleț pentru copii, o roată panoramică înaltă de 38 de metri, și peste 65 de căsuțe cu produse autentice, de la mâncăruri tradiționale la decorațiuni și cadouri realizate de artizani din întreaga țară.

Căsuța lui Moș Crăciun este un punct central al târgului, oferind copiilor posibilitatea de a scrie scrisori lui Moș Crăciun, de a se juca și de a asculta povești citite de spiriduși. Atelierul Spiridușilor găzduiește activități pentru copii, inclusiv ateliere de confecționat felicitări și decorațiuni, susținute de DGASPC Sector 6.

„Unul dintre elementele centrale ale West Side Christmas Market rămâne Căsuța lui Moș Crăciun. Este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori Moșului, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri. Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului, de luni până vineri între orele 16.00 și 21.00, iar în weekend de la 11.00 la 22.00. Pe 1 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00. La Atelierul Spiridușilor, amplasat la intrarea în Parcul Drumul Taberei, toți copiii pot participa la atelierele organizate de DGASPC Sector 6. Vorbim despre ateliere de scris felicitări pentru Moșul, de desen, de confecționat globuri, ghirlande, decorațiuni. Cei mici vor primi surprize dulci, iar părinții și bunicii pot alege podoabe realizate cu dibăcie de seniorii, copiii și persoanele cu dizabilități aflate în centrele DGASPC Sector 6. Programul atelierelor este zilnic, între 11.00 – 14.30 și 15.00 – 18.00. Miercuri, 29 noiembrie, va fi un atelier de scris felicitări pentru Moș Nicolae, între 19.00 și 20.00”, transmite Primăria Sector 6.

Pentru a evita aglomerația și stresul căutării unui loc de parcare, aveți la dispoziție metroul până la stația Parc Drumul Taberei, tramvaiul 41, troleele 69, 93 și autobuzele 105, 138, 168, 221, 222, 232, 368.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice