ULTIMA ORĂ | A apărut Alexei Navalnîi! Disidentul rus, mutat dincolo de Cercul Polar: „Sunt un Moș Crăciun cu regim special”

ULTIMA ORĂ | A apărut Alexei Navalnîi! Disidentul rus, mutat dincolo de Cercul Polar: „Sunt un Moș Crăciun cu regim special”
Publicat: 26/12/2023, 10:30
Actualizat: 26/12/2023, 10:49

Căutat de echipa sa de mai bine de două săptămâni, după ce a apărut informația că disidentul va fi mutat într-un alt penitenciar de maximă siguranță, Alexei Navalnîi a transmis că este „bine” și a mulțumit tuturor pentru susținerea arătată în aceste zile tensionate.

Alexei Navalnîi a transmis, pe Facebook, prin intermediul avocaților și familiei sale, că nu trebuie să își facă nimeni griji pentru soarta sa. Disidentul rus a fost transferat într-un penitenciar care se află dincolo de Cercul Polar. Echipa lui Navalnîi anunțase că oferă o recompensă în criptomonede pentru orice informație legată de acesta. (detalii AICI)

Sunt noul tău Moș Crăciun. Şi ce dacă? Am o haină de oaie, o pălărie cu urechi, în curând îmi vor da cizme de pâslă, iar în 20 de zile mi-a crescut barba. Adevărat, nu există căprioare, dar există câini ciobănești uriași, pufoși, foarte frumoși.

Și cel mai important, acum locuiesc dincolo de Cercul Arctic. În satul Kharp de pe Yamal. Cel mai apropiat oraș poartă numele frumos Labytnangi.

Nu spun: „Ho-ho-ho”, dar spun: „Oh-oh-oh”, când mă uit pe fereastră, unde mai întâi este noapte, apoi seară, apoi iar noapte. Cele 20 de zile de scenă au fost destul de obositoare, dar eram totuși într-o dispoziție grozavă, așa cum se cuvine lui Moș Crăciun. M-au adus sâmbătă seara. Și am fost transportat cu atâtea precauții și pe un traseu atât de ciudat (Vladimir – Moscova – Chelyabinsk – Ekaterinburg – Kirov – Vorkuta – Kharp), încât nu mă așteptam să mă găsească cineva aici până la jumătatea lunii ianuarie.

Alexei Navalnîi

„S-au deschis ușile celulei cu cuvintele: «Ai un avocat»!

„Prin urmare, am fost foarte surprins când ieri s-au deschis ușile celulei cu cuvintele: «Ai un avocat»”, povestește disidentul rus, transmițând și că a aflat că toată lumea l-a considerat deja „pierdut”.

Mulțumesc foarte mult pentru sprijin. Încă nu vă pot distra cu povești despre exotismul polar, pentru că nu am văzut nimic în afară de o cameră. Și, în afara ferestrei celulei, poți vedea doar un gard foarte apropiat.

Ei bine, am fost și eu la o plimbare. Curtea de exerciții este o cameră învecinată, ceva mai mare ca dimensiuni, cu zăpadă pe podea. Ei bine, am văzut un convoi, nu ca în centrul Rusiei, ci ca în filme – cu mitraliere, în mănuși calde și cizme de pâslă. Cu acei câini ciobănești pufosi foarte frumoși.

În general, nu vă faceți griji pentru mine. Sunt bine. Vă mulțumesc din nou tuturor pentru susținere. Din moment ce sunt Moș Crăciun, probabil că vă interesează problema cadourilor. Dar eu sunt, până la urmă, Moș Crăciun cu un regim special, așa că doar cei care s-au purtat foarte rău vor primi cadouri”, a mai transmis disidentul rus Alexei Navalnîi.


Citește și:

ANALIZĂ | Israel și Rusia, sfârșitul prieteniei? Războiul din Ucraina duce Moscova și mai aproape de Teheran: „Răcire bruscă a relațiilor cu Tel Aviv”

ANALIZĂ | Maxim Starchak, expert în arme nucleare, despre ultima MUTARE a Kremlinului: ”O reacție nucleară în lanț este foarte greu de oprit”

Ungaria cumpără mai mult GAZ RUSESC, în pofida criticilor occidentale. CEO Gazprom: „Vom suplimenta volumul în această iarnă, în mod continuu”

EXCLUSIV | Româno-palestinian din Gaza, acuzat că ar fi „pilonul” Hamas în țara noastră. Cum a scăpat de expulzare

ANALIZĂ | Kremlinul ”umflă” rubla și impune controlul capitalului în Rusia. Alexandra Prokopenko (Carnegie): Totul pentru realegerea lui Putin în 2024

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Hailey Bieber este însărcinată cu primul copil! Anunțul emoționat făcut de Justin Bieber | Foto
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Veste proastă pentru mulți români. Nu mai pot merge în vacanță aici
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Țările care ar putea recunoaște statul palestinian în următoarele săptămâni