Alexei Navalnîi este de negăsit! Audierea disidentului, AMÂNATĂ de o instanță din Rusia: „Până se stabilește unde se află”

Alexei Navalnîi este de negăsit! Audierea disidentului, AMÂNATĂ de o instanță din Rusia: „Până se stabilește unde se află”
Publicat: 19/12/2023, 08:18
Actualizat: 19/12/2023, 08:28

Nimeni nu știe, încă, în ce penitenciar se află disidentul rus Alexei Navalnîi, mutarea sa într-o altă locație fiind, în continuare, un adevărat mister alarmant.

De aproape două săptămâni, echipa lui Navalnîi nu mai are informații despre criticul lui Vladimir Putin, condamnat la 19 ani de închisoare pentru activități extremiste. (alte detalii AICI).

În astfel de condiții, o instanță din Rusia a amânat audierea lui Navalnîi, într-unul dintre procesele în care acesta trebuie să răspundă în fața altor acuzații formulate de autorități împotriva sa. De curând, Navalnîi a fost informat că este acuzat și de vandalism, ceea ce l-a făcut să-și declare, fățiș, uimirea, având în vedere că de mai mult timp se află în spatele gratiilor. (informații suplimentare AICI).

Audierea lui Alexei Navalnîi este amânată până se va stabili „unde se află”, a transmis echipa disidentului care l-a acuzat, direct, pe Vladimir Putin că a ordonat să fie otrăvit.

Echipa lui Navalny a declarat, săptămâna trecută, că Navalnîi – în vârstă de 47 de ani – a fost mutat din închisoarea în care era deținut, noul loc de detenție fiind necunoscut.

„În weekend, avocații FBK (n.red. – Fundația Anticorupție a lui Navalnîi) au trimis solicitări la peste 200 de centre de detenție preventivă din toată țara. Așteptăm răspunsuri”, a scris purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Yarmysh, pe X (fostul Twitter).

„Sunt foarte îngrijorată că autoritățile ruse nu vor dezvălui locul de detenție și  informații despre starea de sănătate a lui Navalnîi”

Alexei Navalnîi avea șapte audieri planificate luni – 18 decembrie 2023 -, a spus Yarmysh, dar o instanță din regiunea Vladimir, unde activistul de opoziție își ispășea pedeapsa – în penitenciarul de maximă securitate IK-6 Melekhovo -, a amânat aceste audieri, notează The Moscow Times.

„Primele două ședințe de judecată au avut deja loc – nici măcar nu l-au conectat Navalnîi prin intermediul unei legături video”, a spus Yarmysh.

Aliații lui Navalnîi au avertizat că „viața lui este în mare pericol” după un „incident grav legat de sănătate” și au legat momentul transferului de anunțul președintelui Vladimir Putin prin care a confirmat că va candida la alegerile prezidențiale din luna februarie a anului viitor.

Cu doar o zi înaintea anunțului lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi  i-a îndemnat pe ruși să „voteze pentru orice alt candidat” în afară de liderul de la Kremlin.

„Sunt foarte îngrijorată că autoritățile ruse nu vor dezvălui locul de detenție și  informații despre starea de sănătate a domnului Navalnîi, ceea ce echivalează cu o dispariție forțată. Domnul Navalnîi și toți cei deținuți în mod arbitrar ar trebui să fie eliberați imediat și să li se ofere remedii și compensații morale și financiare pentru toate prejudiciile suferite, în conformitate cu obligațiile internaționale privind drepturile omului”, a declarat Mariana Katzarova, raportorul special al ONU pentru drepturile omului în Rusia.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

ANALIZĂ | Israel și Rusia, sfârșitul prieteniei? Războiul din Ucraina duce Moscova și mai aproape de Teheran: „Răcire bruscă a relațiilor cu Tel Aviv”

ANALIZĂ | Maxim Starchak, expert în arme nucleare, despre ultima MUTARE a Kremlinului: ”O reacție nucleară în lanț este foarte greu de oprit”

Ungaria cumpără mai mult GAZ RUSESC, în pofida criticilor occidentale. CEO Gazprom: „Vom suplimenta volumul în această iarnă, în mod continuu”

EXCLUSIV | Româno-palestinian din Gaza, acuzat că ar fi „pilonul” Hamas în țara noastră. Cum a scăpat de expulzare

ANALIZĂ | Kremlinul ”umflă” rubla și impune controlul capitalului în Rusia. Alexandra Prokopenko (Carnegie): Totul pentru realegerea lui Putin în 2024

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Mare problemă pe litoralul românesc. Deschiderea sezonului, în pericol
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?