EXCLUSIV | Cum îl șantaja escroaca specializată în vânzarea mașinilor închiriate pe fostul concubin. ”I-a comunicat că îl va distruge”

EXCLUSIV | Cum îl șantaja escroaca specializată în vânzarea mașinilor închiriate pe fostul concubin. ”I-a comunicat că îl va distruge”
FOTO- Caracter ilustrativ
Publicat: 03/01/2024, 08:00

Se prezenta drept o femeie de afaceri prosperă, purta bijuterii și haine de lux și conducea mașini scumpe. Este imaginea perfectă pe care o bucureșteancă și-a creat-o pentru a reuși să escrocheze mai multe persoane. Între 2018 și 2019, femeia le-a vândut victimelor sale mașini de lux care, în realitate, nu îi aparțineau, ci erau închiriate. Multe din cele 14 victime făceau parte din anturajul fostului ei concubin. Când, însă, relația dintre ea și acesta s-a deteriorat, femeia a început să îl șantajeze. O altă victimă a femeii a fost și un partener de afaceri, pe care, culmea, l-a dat în judecată pentru înșelăciune, acuzație care s-a dovedit nefondată.

Divorțată și cu studii superioare, o bucureșteancă a ticluit un plan prin care a reușit să escrocheze nu mai puțin de 14 persoane. Femeia, care pretindea că ar avea o relație apropiată cu un șeic miliardar, le-a vândut mașini de lux care nu erau proprietatea ei, ci le închiriase de la reprezentanțele companiilor rent-a-car din București (CITEȘTE AICI DETALII)

Escroaca acționa în Timișoara, oraș unde locuia fostul ei concubin și unde se mutase și ea pentru a fi împreună cu el. De altfel, cele mai multe victime făceau parte din anturajul fostului ei concubin, fiind vorba despre vecini, prieteni și colegi de muncă de-ai bărbatului, care era pilot la SMURD.

Femeia reușea să intre cu ușurință pe sub pielea celor care aveau să-i devină victime.

”Pentru a-şi afişa prosperitatea financiară, de fiecare dată când s-a întâlnit cu inculpata, aceasta purta haine foarte scumpe, bijuterii, afişa o opulență evidentă cu scopul de a impresiona şi a păcăli, precum şi de a crea un sentiment de stabilitate și încredere. De asemenea, inculpata avea o atitudine extrem de prietenoasă, îi împărtăşea persoanei vătămate aspecte din viața personală, probabil cu scopul de a-l apropia ca şi client şi de a-l impresiona cu stilul ei de viaţă deosebit de ridicat”, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

În total, escroaca le-a adus persoanelor pe care le-a înșelat un prejudiciu de aproximativ 214.000 de euro. Odată ce relațiile dintre ea și partenerul său de viață s-au deteriorat, femeia nu a ezitat să-și scoată artileria grea și în relația cu acesta. În încercarea de a obține de la el nejustificat o sumă mare de bani, a început să-l șantajeze.

”În cazul de față, amenințarea victimei XXXX a constat în faptul că inculpata i-a comunicat că îl va distruge și va interveni pe lângă superiorii acestuia în sensul că «va rezolva» ca acesta să își piardă locul de muncă, solicitându-i să-i remită suma de 20.000 – 24.000 euro, în scopul de a dobândi respectiva sumă în mod injust, sub pretextul că aceasta ar fi rezolvat punctual o programare la IML pentru atestarea discernământului unei rude”, se mai arată în rechizitoriu.

Culmea, și-a dat în judecată un fost asociat pentru înșelăciune

În dorința de a scoate bani cu orice preț, femeia și-a dat în judecată, culmea, pentru înșelăciune, și un partener de afaceri, căruia i-a imputat o datorie fictivă de 20.000 de euro. Toată povestea a plecat de la faptul că respectivul nu a mai vrut să investească 52.000 de dolari într-o afacere cu nuci pentru care se asociase cu escroaca, dar și să îi vândă autoturismul de lux pe care bărbatul îl deținea, la un preț cu mult sub cel al pieței.

”Inculpata i-a propus martorului să-i vândă un Mercedes S Class cu suma de 90.000 euro, deși valoarea acestuia a fost de 160.000 euro, însă martorul a refuzat. În acest context al refuzului martorului de a investi suma de 52.500 dolari în afacerea cu nucă propusă de inculpată, aceasta i-a solicitat să-i returneze suma de 20.000 euro, remisă anterior cu titlu de profit către acesta. La refuzul martorului de a-i returna această sumă, inculpata a formulat personal o plângere penală olografă împotriva martorului, reclamând existenţa unei fapte prevăzută de legea penală, respectiv înşelăciune, în sensul că martorul i-ar fi promis inculpatei vânzarea autoturismului său, că inculpata ar fi achitat avansul de 20.000 euro pentru autoturism şi că ar fi fost înşelată cu privire la achiziţionarea acestuia, inculpata cunoscând că starea de fapt menţionată în această plângere este nereală”, se precizează în rechizitoriu.

Pentru faptele sale, respectiv săvârşirea infracţiunii de înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, șantaj și inducere în eroare a organelor judiciare, bucureșteanca a primit o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare. Ea va trebui să restituie și sumele de bani primite de la persoanele pe care le-a escrocat.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Mărturia româncei condamnate, după ce ar fi extorcat un italian bătrân cu 675.000 de euro. Femeia spune că este o victimă a Justiției

O nouă înșelătorie în România. O bătrână de 87 de ani a rămas fără 100.000 de lei, în prag de sărbători

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Mărturia sfâșietoare a văduvei lui Sorin Anghel, bărbatul măcelărit de interlopi: „Au venit după el...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Se schimbă banii de la 5 iunie 2024! 1.000.000 de români sunt afectați
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
A rămas fără plămân, după ce a fost operat de cancer, deşi avea TBC. Despăgubiri...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Se schimbă vârsta de pensionare din această toamnă: Valoarea punctului de pensie se va majora...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce NU trebuie să faci dacă ai băgat benzină în loc de motorină! Cum poți...
Ungaria vorbeşte despre al Treilea Război Mondial. Ce trebuie să evite Occidentul
Instrument REVOLUȚIONAR, la un pas de a SCHIMBA LUMEA pentru totdeauna!
România, vizată direct de Rusia. Anunțul venit de la Kremlin: Atragem atenţia
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Ultimele imagini cu Erik, băiatul mort după ce a furat mașina părinților și a ieșit...
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea, confesiuni cu lacrimi în ochi: ”Nici nu mă născusem când deja nu mai...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
O nouă „regulă a biologiei” ar putea explica mai bine evoluția și îmbătrânirea
×