VIDEO. Șapte percheziții în București, Galați și Ilfov, la mai mulți țepari care vindeau replici de telefoane drept originale

Publicat: 08/12/2023, 15:33

Polițiștii au descins la șapte adrese din București, Galați și Ilfov, la mai mulți țepari care vindeau replici de telefoane drept originale, cu sume cuprinse între 5.000 şi 6.000 de lei.

Joi, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 26 au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, dintre care 4 în Municipiul Bucureşti, două în judeţul Galaţi şi una în judeţul Ilfov, într-un dosar de înşelăciune, punere în circulaţie a unui produs purtând marca identică sau similară cu o marcă înregistrată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 30.000 de lei.

„În fapt, în perioada iunie 2023 – până în prezent, mai multe persoane ar fi comis atât în Municipiul Bucureşti, cât şi în judeţul Braşov, mai multe fapte de natură infracţională.

Din cercetări a rezultat presupunerea rezonabilă că, persoanele bănuite ar fi comandat de la un furnizor, din judeţul Galaţi, contra sumei de 700 de lei, telefoane din categoria celor de tip replică, pe care, ulterior, prin intermediul unei platforme online le-ar fi vândut persoanelor vătămăte contra unor sume cuprinse între 5.000 şi 6.000 de lei sau, la schimb, telefoane originale, plus o diferență de bani”, conform unui comunicat al Poliției.

Patru persoane au fost reținute

„În vederea administrării materialului probator, la data de 7 decembrie 2023, au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară dintre care 4 în Municipiul Bucureşti, două în județul Galaţi şi una în județul Ilfov, la domiciliul bănuiților, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care 56 de telefoane mobile, 12 ceasuri de tip smart watch, precum şi 80 de încărcătoare.

De asemenea, în urma efectuării perchezițiilor, au fost identificate 7 persoane, toate fiind conduse ulterior la sediul Secţiei 26 Poliţie, în vederea audierii”, menționează polițiștii bucureșteni.

Patru persoane – 3 bărbați şi o femeie – au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi în faţa magistraţilor cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secţiei 26, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, punere în circulaţie a unui produs purtând marca identică sau similară cu o marcă înregistrată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Inspectoratului General al Poliţiei Române- Direcţia Operaţiuni Speciale, dar şi de suportul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete