Acuzații incendiare: Fraţii Tate ar fi plănuit să FUGĂ din România, reclamă avocații britanicelor care ar fi fost agresate sexual

Acuzații incendiare: Fraţii Tate ar fi plănuit să FUGĂ din România, reclamă avocații britanicelor care ar fi fost agresate sexual
Frații Andrew și Tristan Tate, reținuți din nou / Sursa foto: Mihai Pop / Gândul
Publicat: 12/03/2024, 17:37
Actualizat: 12/03/2024, 18:42

Acuzații incendiare au fost lansate de avocații femeilor britanice care ar fi fost agresate sexual. Fraţii Andrew și Tristan Tate ar fi plănuit să fugă din România, motiv pentru care apărătorii presupuselor victime au „solicitat imediat un mandat” pentru reţinerea şi extrădarea lor.

Vă recomandăm să citiți și: Andrew și Tristan Tate, ARESTAȚI în baza mandatului emis de autoritățile britanice / Motivul pentru care CAB amână extrădarea celor doi frați

Andrew Tate, care a fost reținut luni noapte, alături de fratele său, pentru 24 de ore de către polițiștii din Ilfov în baza unor mandate europene de arestare emise de autoritățile britanice, ar fi plănuit să fugă din România, a declarat McCue Jury & Partners, firma de avocatură care le reprezintă pe cele patru femei britanice care l-au acuzat pe Andrew Tate de viol şi de agresiuni fizice şi sexuale grave.

„Veştile de astăzi sunt binevenite, deoarece pentru mulţi a fost o îngrijorare semnificativă că Tate ar încerca să evite justiţia în România şi în străinătate”, a declarat Matthew Jury, partener executiv al firmei de avocatură, conform Associated Press.

„Suntem recunoscători autorităţilor britanice pentru că au luat în serios îngrijorările noastre şi au emis un mandat de arestare. Tate este acuzat de infracţiuni grave împotriva unui număr mare de victime şi trebuie să fie tras la răspundere”, a declarat avocatul Matthew Jury, citat de News.ro.

El a adăugat că, de când Tate a fost arestat în România, acesta „a răspândit o cantitate mare de dezinformări cu privire la acuzaţiile penale cu care se confruntă în Marea Britanie” în interviuri de mare anvergură cu personalităţi populare din mass-media, precum Tucker Carlson şi Piers Morgan.

Andrew Tate, acuzat de violețe sexuale și abuzuri fizice

Patru femei l-au reclamat pe Andrew Tate la autorităţile britanice pentru presupuse violenţe sexuale şi abuzuri fizice, însă Parchetul Coroanei a decis să nu deschidă un proces împotriva lui considerând că n-ar avea şanse de câştig. Presupusele victime au apelat atunci la crowdfunding pentru a-şi acoperi costurile legale ca să intenteze un proces civil împotriva influencerului.

„Am predat dovezile noastre despre actele de violenţă îngrozitoare pe care le-am îndurat şi am aşteptat să se acţioneze. Dar, patru ani mai târziu, ni s-a spus că autorităţile britanice nu îl vor urmări în justiţie”, afirmă cele patru femei pe pagina lor de campanie. „Este singura noastră cale rămasă pentru a-l trage la răspundere”, arată ele.

Nu a fost imediat clar de ce este acuzat Tristan Tate, fratele lui Andrew Tate, în Marea Britanie, notează Associated Press.

Purtătoarea de cuvânt a celor doi fraţi, Mateea Petrescu, a declarat marţi că fraţii Tate, care au dublă cetăţenie, britanică şi americană, resping acuzaţiile şi „îşi exprimă profunda dezamăgire că astfel de acuzaţii grave sunt resuscitate fără noi dovezi substanţiale”.

Avocatul lui Tate, Eugen Vidineac, a declarat marţi jurnaliştilor de la Curtea de Apel Bucureşti că din câte ştie, această anchetă a fost deja închisă şi în prezent nu ştie dacă ea a fost redeschisă şi dacă există probe noi prezentate de autorităţi.

CITEȘTE ȘI:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Marele actor Costel Constantin a trăit clipe de coșmar înainte să moară. Ultimul apel este...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Noi imagini șocante cu răpirea unor femei-soldat israeliene în timpul atacului Hamas din 7...
Gabi Bădălău a ”comis-o” grav cu Urus-ul de 300.000 €! Sechestrat de DIICOT, într-un dosar...
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
13 judeţe, sub avertizare de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în următoarele ore. Vreme severă...
Ultimele imagini cu Erik, băiatul mort după ce a furat mașina părinților și a ieșit...
Prima reacție a tatălui lui Sebastian, după ce judecătoarea Ancuța Popoviciu a fost recuzată: „Am...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce NU trebuie să faci dacă ai băgat benzină în loc de motorină! Cum poți...
Reuters: Vladimir Putin a pus ochii pe o insulă crucială pentru NATO: ,,Scopul lui Putin...
Instrument REVOLUȚIONAR, la un pas de a SCHIMBA LUMEA pentru totdeauna!
Vladimir Putin a luat decizia finală. S-a terminat totul. A dat ordin
Chefi la cuțite. Ce se întâmplă, de fapt, în culise cu noii jurați
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Soția lui Sorin Anghel povestește clipele de groază prin care a trecut în noaptea în...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
Test de cultură generală. Care este singura țară fără drapel dreptunghiular?
×