Elevii Monicăi Anisie, calificați la olimpiadele naționale de Limba și Literatura Română și de Lectură: „Educația românească are și campioni!”

Elevii Monicăi Anisie, calificați la olimpiadele naționale de Limba și Literatura Română și de Lectură: „Educația românească are și campioni!”
Publicat: 21/03/2024, 10:39
Actualizat: 21/03/2024, 13:06

Sistemul de educație din România are multe lacune, însă formează și copii care performează. Sute de tineri din gimnaziu și liceu sunt olimpici și își reprezintă comunitățile la concursuri regionale, naționale și internaționale. Printre aceștia sunt și elevi ai Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală, îndrumați de fostul ministru al Educației,  Monica Anisie, profesor de limba și literatura română și președintele Comisiei pentru Învățământ din Senatul României.

De exemplu, la clasa a VI-a elevii au obținut locurile III și respectiv mențiune la olimpiada de Limba și Literatura Română cu 87,5 puncte, 86 de puncte și 82,5 puncte.

La olimpiada de Limba și Literatura Română – faza pe București, la clasa a VIII-a -, o elevă s-a calificat la faza națională, iar fetele care au participat la olimpiada de lectură ca abilitate de viață au obținut două locuri I, un premiu II și o mențiune.

„Sunt mândră de elevii mei, de perseverența și ambiția cu care reușesc să spargă bariere și să redefinească performanța. Sunt multe probleme în sistem, însă există și multe realizări pe care trebuie să le avem ca exemplu. Știu că, dacă fiecare profesor ar lucra cu pasiune și încredere în misiunea pe care o are, multe din problemele sistemului s-ar putea rezolva“, a explicat Monica Anisie.

Ca politician, Monica Anisie s-a implicat permanent în realizarea de politici publice care să îmbunătățească școala românească. În anul 2016, în calitate de secretar de stat a realizat noile planuri cadru și a modernizat programele de gimnaziu.

Monica Anisie a reintrodus în noua lege a învățământului preuniversitar dreptul copiilor cu CES de a fi integrați în sistemul de masă

Ca președinte al Comisiei pentru Învățământ din Senat, Monica Anisie a reintrodus în noua lege a învățământului preuniversitar dreptul copiilor cu CES de a fi integrați în sistemul de masă și a retras din proiectul venit de la Camera Deputaților alineatul prin care universitățile puteau transfera fonduri publice în firme nou înființate de către acestea.

Ca președinte al filialei PNL sector 2, Monica Anisie a investit resurse importante în programe de educație pentru părinții și copiii din sector. Un exemplu ar fi cel de-al 3-lea an consecutiv de meditații gratuite pentru toți elevii din sector care susțin examenul de Bacalaureat sau Evaluare Națională.

De asemenea, în cadrul proiectului „Începem Școala Sănătos”, aflat la a 4-a ediție în 2023, copii, bunicii și părinții din sectorul 2 au beneficiat un set de consultanții medicale gratuite, înainte de începerea anului școlar. Monica Anisie s-a aflat în cărți și pentru candidatura la Primăria Sectorului 2, fiind printre cei mai populari politicieni din sector, potrivit sondajelor realizate de către PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
A devenit OBLIGATORIU în toată România. Legea a intrat în vigoare deja
Taxe înfricoșătoare plătite de români. Cât oprește statul în fiecare lună
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Astăzi se împlinesc 129 de ani de la naşterea unui mare poet, dramaturg şi filosof...