Elevii Monicăi Anisie, calificați la olimpiadele naționale de Limba și Literatura Română și de Lectură: „Educația românească are și campioni!”

Elevii Monicăi Anisie, calificați la olimpiadele naționale de Limba și Literatura Română și de Lectură: „Educația românească are și campioni!”
Publicat: 21/03/2024, 10:39
Actualizat: 21/03/2024, 13:06

Sistemul de educație din România are multe lacune, însă formează și copii care performează. Sute de tineri din gimnaziu și liceu sunt olimpici și își reprezintă comunitățile la concursuri regionale, naționale și internaționale. Printre aceștia sunt și elevi ai Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală, îndrumați de fostul ministru al Educației,  Monica Anisie, profesor de limba și literatura română și președintele Comisiei pentru Învățământ din Senatul României.

De exemplu, la clasa a VI-a elevii au obținut locurile III și respectiv mențiune la olimpiada de Limba și Literatura Română cu 87,5 puncte, 86 de puncte și 82,5 puncte.

La olimpiada de Limba și Literatura Română – faza pe București, la clasa a VIII-a -, o elevă s-a calificat la faza națională, iar fetele care au participat la olimpiada de lectură ca abilitate de viață au obținut două locuri I, un premiu II și o mențiune.

„Sunt mândră de elevii mei, de perseverența și ambiția cu care reușesc să spargă bariere și să redefinească performanța. Sunt multe probleme în sistem, însă există și multe realizări pe care trebuie să le avem ca exemplu. Știu că, dacă fiecare profesor ar lucra cu pasiune și încredere în misiunea pe care o are, multe din problemele sistemului s-ar putea rezolva“, a explicat Monica Anisie.

Ca politician, Monica Anisie s-a implicat permanent în realizarea de politici publice care să îmbunătățească școala românească. În anul 2016, în calitate de secretar de stat a realizat noile planuri cadru și a modernizat programele de gimnaziu.

Monica Anisie a reintrodus în noua lege a învățământului preuniversitar dreptul copiilor cu CES de a fi integrați în sistemul de masă

Ca președinte al Comisiei pentru Învățământ din Senat, Monica Anisie a reintrodus în noua lege a învățământului preuniversitar dreptul copiilor cu CES de a fi integrați în sistemul de masă și a retras din proiectul venit de la Camera Deputaților alineatul prin care universitățile puteau transfera fonduri publice în firme nou înființate de către acestea.

Ca președinte al filialei PNL sector 2, Monica Anisie a investit resurse importante în programe de educație pentru părinții și copiii din sector. Un exemplu ar fi cel de-al 3-lea an consecutiv de meditații gratuite pentru toți elevii din sector care susțin examenul de Bacalaureat sau Evaluare Națională.

De asemenea, în cadrul proiectului „Începem Școala Sănătos”, aflat la a 4-a ediție în 2023, copii, bunicii și părinții din sectorul 2 au beneficiat un set de consultanții medicale gratuite, înainte de începerea anului școlar. Monica Anisie s-a aflat în cărți și pentru candidatura la Primăria Sectorului 2, fiind printre cei mai populari politicieni din sector, potrivit sondajelor realizate de către PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
De ce și-a întrerupt, de fapt, David Popovici studiile universitare, după doar câteva luni de...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l...