Prima pagină » Actualitate » Cum faci JUMĂRI de porc crocante la tine acasă. Trucul folosit de gospodinele iscusite

Cum faci JUMĂRI de porc crocante la tine acasă. Trucul folosit de gospodinele iscusite

Cum faci JUMĂRI de porc crocante la tine acasă. Trucul folosit de gospodinele iscusite
Cum faci jumari crocante la tine acasa: sursa foto: Envato

Se apropie Ignatul, ziua când se taie porcul, iar jumările făcute în untură nu ies întotdeauna crocante. Astfel, pentru a prepara jumările, vei avea nevoie de slănina de pe spate sau burta animalului, scrie evz.ro.

Jumările de porc sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. Este indicat să folosiți numai slănină acoperită de șorici, nu osânză. Nu contează dacă slănina provine de la spate, burtă sau din alre părți ale porcului. După aceea, slănina se taie în bucăți cât mai uniforme, dar fără șorici.

Slănina se taie în bucăți uniforme, în caz contrar, bucățile mai mici s-ar putea rumeni mai repede și s-ar putea arde înainte ca cele mari să se topească. De precizat este că cuburile de slănină se pun într-o oală cu fundul gros și se adaugă în jur de 300 ml de apă rece, în funcție de cantitate.

Apa este necesară deoarece va începe să fiarbă înainte de a se topi grăsimea din slănină. Aburii care se vor forma vor împiedica slănina să se prindă de fundul oalei și să se ardă. Jumările se fac la foc mic și vor fi gata în aproximatov 2 ore.

Trucul pentru a ieși crocante

De asemenea, un sfat este să mestecați des cu o lingură de lemn pentru ca jumările să nu se prindă de fundul oalei. După alte 30 de minute, jumările plutesc în untura din oală, așadar nu mai trebuie amestecați așa des.

Apoi, după alte 15 minute, jumările sunt rumenite perfect. În timp ce unii le preferă mai închise la culoare, alții le vor mai deschise. Multă lume vrea jumări de porc aurii și crocante, dar pentru asta trebuie supravehgheate pentru a nu se rumeni prea mult.

Astfel că, imediat se dă la o parte oala de pe foc pentru a opri rumenirea, iar cu o spumieră mare, se scot jumările din untura fierbinte și se așează într-o sită mare, pentru ca surplusul de untură să se scurgă. Dacă le lăsăm prea mult în untura fierbinte, ele vor continua să se rumenească și există riscul să se ardă.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Zilele cu dezlegare la pește rămase până la Crăciun
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Alegeri Primăria București 2025. Capitala votează astăzi primarul general. S-au deschis secțiile de votare
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Camerele de „descărcare a furiei”, pe val. De ce majoritatea clienților sunt femei?