Prima pagină » Actualitate » Cum faci JUMĂRI de porc crocante la tine acasă. Trucul folosit de gospodinele iscusite

Cum faci JUMĂRI de porc crocante la tine acasă. Trucul folosit de gospodinele iscusite

Cum faci JUMĂRI de porc crocante la tine acasă. Trucul folosit de gospodinele iscusite
Cum faci jumari crocante la tine acasa: sursa foto: Envato

Se apropie Ignatul, ziua când se taie porcul, iar jumările făcute în untură nu ies întotdeauna crocante. Astfel, pentru a prepara jumările, vei avea nevoie de slănina de pe spate sau burta animalului, scrie evz.ro.

Jumările de porc sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. Este indicat să folosiți numai slănină acoperită de șorici, nu osânză. Nu contează dacă slănina provine de la spate, burtă sau din alre părți ale porcului. După aceea, slănina se taie în bucăți cât mai uniforme, dar fără șorici.

Slănina se taie în bucăți uniforme, în caz contrar, bucățile mai mici s-ar putea rumeni mai repede și s-ar putea arde înainte ca cele mari să se topească. De precizat este că cuburile de slănină se pun într-o oală cu fundul gros și se adaugă în jur de 300 ml de apă rece, în funcție de cantitate.

Apa este necesară deoarece va începe să fiarbă înainte de a se topi grăsimea din slănină. Aburii care se vor forma vor împiedica slănina să se prindă de fundul oalei și să se ardă. Jumările se fac la foc mic și vor fi gata în aproximatov 2 ore.

Trucul pentru a ieși crocante

De asemenea, un sfat este să mestecați des cu o lingură de lemn pentru ca jumările să nu se prindă de fundul oalei. După alte 30 de minute, jumările plutesc în untura din oală, așadar nu mai trebuie amestecați așa des.

Apoi, după alte 15 minute, jumările sunt rumenite perfect. În timp ce unii le preferă mai închise la culoare, alții le vor mai deschise. Multă lume vrea jumări de porc aurii și crocante, dar pentru asta trebuie supravehgheate pentru a nu se rumeni prea mult.

Astfel că, imediat se dă la o parte oala de pe foc pentru a opri rumenirea, iar cu o spumieră mare, se scot jumările din untura fierbinte și se așează într-o sită mare, pentru ca surplusul de untură să se scurgă. Dacă le lăsăm prea mult în untura fierbinte, ele vor continua să se rumenească și există riscul să se ardă.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Dormitul cu televizorul pornit. Ce spun specialiștii despre efectele asupra sănătății
Digi24
Rapoarte ale serviciilor secrete americane dezvăluie că Putin vrea să cucerească părți din Europa, inclusiv țări care sunt membre NATO
Cancan.ro
Mihaela Rădulescu, gest sfâșietor când și-a văzut mama în sicriu. Nu s-a mai putut abține
Prosport.ro
Cea mai frumoasă profesoară de matematică din România e colega lui Gabi Tamaș!
Adevarul
Secretul bine păzit al statuii lui Ioan de Hunedoara: scrisori ascunse în bocancul de bronz
Mediafax
Jucării periculoase de Crăciun. Cum unele jucării populare pot deveni un risc real pentru copii și părinți
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
Ea e Mălina, tânăra care a căzut de la etaj azi în Oradea! Era celebră
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Cele mai consumate băuturi din lume au un efect crucial pentru sănătatea oaselor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
România și alte șase țări europene, responsabile de 90% din produse contrafăcute reținute în UE