Prima pagină » Actualitate » Cum faci JUMĂRI de porc crocante la tine acasă. Trucul folosit de gospodinele iscusite

Cum faci JUMĂRI de porc crocante la tine acasă. Trucul folosit de gospodinele iscusite

Cum faci JUMĂRI de porc crocante la tine acasă. Trucul folosit de gospodinele iscusite
Cum faci jumari crocante la tine acasa: sursa foto: Envato

Se apropie Ignatul, ziua când se taie porcul, iar jumările făcute în untură nu ies întotdeauna crocante. Astfel, pentru a prepara jumările, vei avea nevoie de slănina de pe spate sau burta animalului, scrie evz.ro.

Jumările de porc sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. Este indicat să folosiți numai slănină acoperită de șorici, nu osânză. Nu contează dacă slănina provine de la spate, burtă sau din alre părți ale porcului. După aceea, slănina se taie în bucăți cât mai uniforme, dar fără șorici.

Slănina se taie în bucăți uniforme, în caz contrar, bucățile mai mici s-ar putea rumeni mai repede și s-ar putea arde înainte ca cele mari să se topească. De precizat este că cuburile de slănină se pun într-o oală cu fundul gros și se adaugă în jur de 300 ml de apă rece, în funcție de cantitate.

Apa este necesară deoarece va începe să fiarbă înainte de a se topi grăsimea din slănină. Aburii care se vor forma vor împiedica slănina să se prindă de fundul oalei și să se ardă. Jumările se fac la foc mic și vor fi gata în aproximatov 2 ore.

Trucul pentru a ieși crocante

De asemenea, un sfat este să mestecați des cu o lingură de lemn pentru ca jumările să nu se prindă de fundul oalei. După alte 30 de minute, jumările plutesc în untura din oală, așadar nu mai trebuie amestecați așa des.

Apoi, după alte 15 minute, jumările sunt rumenite perfect. În timp ce unii le preferă mai închise la culoare, alții le vor mai deschise. Multă lume vrea jumări de porc aurii și crocante, dar pentru asta trebuie supravehgheate pentru a nu se rumeni prea mult.

Astfel că, imediat se dă la o parte oala de pe foc pentru a opri rumenirea, iar cu o spumieră mare, se scot jumările din untura fierbinte și se așează într-o sită mare, pentru ca surplusul de untură să se scurgă. Dacă le lăsăm prea mult în untura fierbinte, ele vor continua să se rumenească și există riscul să se ardă.

CITEȘTE ȘI:

Mediafax
Horoscop 10 noiembrie 2025. Ziua începe cu provocări, dar se încheie cu surprize plăcute
Digi24
Megaproiectul Neom, metropola utopică a Arabiei Saudită, învins de legile fizicii
Cancan.ro
Ea este Mihaela din Teleorman, femeia ucisă de soț în fața copilului, chiar de ziua ei. Ce spunea bărbatul despre ea, înainte de crimă
Prosport.ro
FOTO, Cea mai frumoasă prezentatoare TV le-a tăiat respirația într-o rochie cu decolteu generos
Adevarul
Ocupația Elenei Băsescu, după ce a fost dată afară dintr-un post călduț, în urma unui vot în unanimitate
Mediafax
INFOTRAFIC: Atenție șoferi, ceața pune probleme în trafic în București și mai multe județe din Moldova și Transilvania
Click
Reacția Marianei Moculescu, după ce Horia Moculescu a fost internat de urgență: „Este victima propriilor vicii. Fuma și 60 de țigări pe zi, când pierdea la poker”. De ce nu-l vizitează la spital?
Digi24
Coșmarul Kremlinului devine realitate: „Parcă am transportat benzina pe urși polari prin tundră, însoțiți de o orchestră”
Cancan.ro
Marcel Boloș, 'prins' pe aplicații de dating pentru bărbați! Detalii incendiare despre scandalul momentului
Ce se întâmplă doctore
Anna Lesko, irezistibil de senzuală în cele mai noi imagini! Fanii au reacționat imediat
Ciao.ro
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Promotor.ro
Poliția a analizat imaginile de pe noile radare pe trepied. Ce a descoperit?
Descopera.ro
O afecțiune genetică rară poate face chiar și alimentele SĂNĂTOASE să fie PERICULOASE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Băi, golane, am auzit că ai poze indecente cu fiică-mea!
Descopera.ro
Tot mai mulți americani își șterg sau acoperă tatuajele cu simboluri neonaziste