Cum să prepari o rețetă de mere caramelizate la tigaie. Iată ingredientele de care vei avea nevoie pentru a pregăti un desert dulce care poate fi servit în zilele răcoroase. Rețeta se află mai jos, pas cu pas.
Astăzi, vă arătăm o rețetă de mere caramelizate la tigaie. Rețeta se va regăsit mai jos, în articol, pas cu pas pentru cei care doresc să pregătescă un desert dulce, gustos, pentru cei dragi. Această rețetă necesită, printre altele, 3 mere verzi. Pentru un gust perfect, poate fi adăugată scorțișoara. Desigur, secretul unei rețete gustoase constă în modul în care este caramelizat zahărul.
Pentru această rețetă de mere caramelizate trebuie să folosești următoarele ingrediente:
Pentru a prepara perfect această rețetă va trebui să tai cuburi merele, după ce sunt curățate de coajă. Este important ca merele să se gătească uniform. Dacă nu dorești să tai merele cubulețe, dar vrei să le faci întregi, atunci asigură-te că utilizezi bețișoare pentru figărui, ca să te ajute să le înmoi în caramel.
După ce merele au fost tăiate cubulețe, trebuie să pregătești caramelul. În acest sens, trebuie să topești cele 60 de grame de unt, la foc mediu, și să le amesteci cu zahărul. Când zahărul s-a caramelizat, poți adăuga cubulețele de măr (sau merele întregi, pe rând) și le amesteci / răsucești. Între timp, adaugă și cuișoare și scorțișoară. Cubulețele în zahărul caramelizat se amestecă și se lasă în jur de un sfert de oră, arată BZI.
Într-o altă tigaie se adaugă nucile, se prăjesc (fără ulei) timp de 5-8 minute. Apoi, se zdrobesc și se adaugă în compoziție, amestecând cu sucul de lămâie. Poftă bună!
Rețeta rapidă și ieftină de CHEC cu fistic și ciocolată, care bate celebra ciocolată Dubai
Faci plăcinte cu foitaje din comerț? Dragoș Pătraru a aflat din ce sunt făcute, de fapt
Cum acrești ciorba fără oțet sau borș. Ce ingrediente să folosești
Sursă foto: Shutterstock