Iată care este leguma bogată în vitamina C și potasiu care poate fi consumată în sezonul rece. Unii dintre specialiști ar considera această legumă drept un „medicament natural”, care ar avea efecte uimitoare asupra organismului. Ar putea fi considerat un aliat împotriva inflamației, care protejează inima.
V-ați gândit vreodată care este leguma bogată în vitamina C și potasiu care poate fi consumată îndeosebi pe timpul iernii? Unii dintre specialiști au susținut că această legumă conține vitamine și minerale necesare organismului uman și ar putea fi considerată drept un „medicament natural”. În plus, leguma respectivă poate fi considerată un aliat împotriva inflamației din corp.
Leguma care poate fi consumată îndeosebi în perioadele reci ale anului este gulia (albă și mov). Gulia este o legumă bogată în vitamine și minerale, cu o aromă dulce. O sută de grame de gulie are 25 de calorii. Aceasta reprezintă o sursă de vitamina A, B, C, E, dar și calciu, fier, potasiu, zinc, magneziu. Leguma este bogată în fibre și poate fi integrată în diete. Aceasta poate să ofere o multitudine de beneficii organismului uman.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F02%2Fgulie-1280x853.jpg)
Gulia, o legumă bogată în vitamine și minerale / sursă foto: Envato
Potrivit unor studii, gulia este bogată în antioxidanți și ar putea să fie un aliat împotriva inflamației din corp. De asemenea, ar putea fi considerată un „medicament natural” care protejează inima, arată Romaniatv.net.
De asemenea, potrivit sursei citate, gulia mov are antociani în conținut, un colorant natural care acționează asupra celulelor și care poate să ajute la scăderea tensiunii arteriale.
sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)