Prima pagină » Actualitate » Din ce sunt făcuți, de fapt, micii de mangaliță din Lidl România. Mulți români îi cumpără, crezând că sunt mai sănătoși

Din ce sunt făcuți, de fapt, micii de mangaliță din Lidl România. Mulți români îi cumpără, crezând că sunt mai sănătoși

Din ce sunt făcuți, de fapt, micii de mangaliță din Lidl România. Mulți români îi cumpără, crezând că sunt mai sănătoși

De 1 Mai, micii și cârnații, dar și carnea sfârâie pe grătare. Pe piață sunt mai multe sortimente de mici, făcuți din carne de porc, din amestec de carne de vită și de porc sau de oaie. Mai sunt și micii din carne de Mangalița, o rasă de porc despre care se spune că este mai gustoasă și mai sănătoasă.

De altfel, carnea de mangalița conține în mare parte grăsimi monostaturate și polinesaturate, și este bogată în acizi Omega 3 și Omega 6, de care organismul are nevoie ca să își construiască celulele sănătoase și pentru îmbunătățirea capacității cognitive.

Carnea din rasa de porc Mangalița este, probabil, cea mai sănătoasă și mai gustoasă carne de porc, la fel de apreciată ca vita Kobe în Japonia. 100 de grame de carne de porc Mangalița conțin 270 de calorii, 21 g de grăsimi, 49 mg de colesterol (spre deosebire de 80 mg la rasa comună) și aproximativ 21 g de proteine.

Evident, prețul cărnii de Mangalița este și ceva mai piperat, pornind de la 28 de lei pe kilogram. Spre exemplu, O ceafă fără os din Mangalița costă 118 lei, untura de Mangalița se găsește la suma de 46 de lei, iar micii din carne de Mangalița pot costa și 100 de lei în carmangerii. Asta, în timp ce micii de carne de porc și vită sunt la prețul de aproximativ 22 de lei pe kilogram.

Dar din ce sunt făcuți, de fapt, micii de Mangaliță. Potrivit etichetei producătorilor un amestec de carne porc-vită, dar și alte ingrediente și condimente. La Lidl, găsești acest sortiment de mici.

„Ingrediente: 53% carne de porc rasa Mangalița, 24% carne de vită, 12% slănină, apă, sare, condimente: piper negru, cimbru, boia de ardei dulce, usturoi, ienibahar, chimen.

Termenul de valabilitate se păstrează doar când lanțul frigorific nu se întrerupe. A se consuma imediat după întreruperea lanțului frigorific și a se prepara întreaga cantitate. Lichidul scurs din carne se aruncă, se spală bine mâinile și ustensilele folosite. A nu se consuma produsul în stare crudă. În bucătărie, carne se păstrează separate de alte alimente.”, se arată pe eticheta producătorului.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Mediafax
Presa maghiară despre alegerile de la București: „Aproape nimănui nu i-a păsat cine va fi noul primar”
Digi24
George Simion: „Democrația a fost călcată în picioare”. Reacția liderului AUR după închiderea urnelor
Cancan.ro
Prima gafă de primar a lui Ciprian Ciucu! L-a atacat direct pe Nicușor Dan: 'Mi-a scăpat acest lucru'
Prosport.ro
FOTO. Parcă sunt surori! Cum arată mama Jaquelinei Cristian, jucătoarea română care a încasat peste 1 milion de dolari în 2025
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Situație incredibilă într-o comună din Botoșani: după tată și mamă, a venit rândul fiicei să conducă primăria
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
AUR a recunoscut că Anca Alexandrescu a pierdut alegerile. Ce a spus Simion despre relația cu Georgescu
Cancan.ro
Vin ninsorile în București, mai devreme decât ne așteptam. Pe ce dată ninge, potrivit meteorologilor Accuweather
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
UE s-a răzgândit și nu mai interzice motoarele diesel. Dar impune anumite condiții
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Somnul sănătos începe în intestin. Ce au aflat cercetătorii?