Prima pagină » Actualitate » Cum prepari cea mai gustoasă tocană țărănească de pui, cu ceapă și roșii. Rețeta e ideală pentru vară

Cum prepari cea mai gustoasă tocană țărănească de pui, cu ceapă și roșii. Rețeta e ideală pentru vară

Cum prepari cea mai gustoasă tocană țărănească de pui, cu ceapă și roșii. Rețeta e ideală pentru vară
foto ilustrativa: sursa foto: Envato

Iată cum prepari cea mai gustoasă tocană țărănească de pui, ceapă și roșii. Îți vom prezenta un preparat culinar simplu și gustos, ideal pentru perioada de vară.

Cu siguranță ai mâncat în copilărie o tocană de pui țărănească cu ceapă și roșii. Îți prezentăm pas cu pas rețeta cu care nu vei da greș. Rețeta de tocană țărănească de pui, cu ceapă și roșii este un deliciu și, cu siguranță, va deveni una dintre mâncărurile preferate.

Ingrediente

  • 1 pui fraged de curte
  • 500 gr ceapă(roșie + galbenă)
  • 500 gr roșii proaspete
  • 1 căpățână usturoi
  • 3 linguri grăsime(animală sau ulei)
  • sare după gust
  • 1 linguriță zahăr(opțional)
  • un praf cimbru
  • un praf piper
  • două foi dafin
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură mărar

Mod de preparare

Mai întâi, se tranșează puiul în bucăți, de preferință destul de mici. Pestele ele se adaugă sare și piper și frecăm bine să le pătrundă condimentele, apoi, într-o tigaie mai mare sau într-o oală, se pune grăsimea de la puiul de țară în ea, la încins, și prăjim acolo carnea, la foc iute. Se întoarce carnea pe o parte și pe cealaltă, ca să se rumenească uniform, iar după ce este prăjită bine, se pune într-un alt vas, câtă vreme se prepară sosul. Se strecoară grăsimea din tigaie într-un alt vas, se curăță de arsuri, dacă sunt, iar apoi se pune ceapa la foc mic și se adaugă câțiva stropi de apă.

Se acoperă vasul cu capac și se lasă la înăbușit până când devine sticloasă, dar cu grijă, să nu se ardă. Între timp, se opăresc roșiile în apa fiartă pentru a le decoji ușor, apoi se îndepărtează cotoarele și se trec prin robot împreună cu usturoiul curățat.

Peste ceapa înăbușită se vor adăuga roșiile și usturoiul, plus puțină sare, se acoperă din nou vasul și se lasă la foc mediu până când mâncarea începe să fiarbă intens. Se presară condimentele, se amestecă ușor, apoi se adaugă și carnea de pui, se acoperă vasul și se mai lasă pe foc maximum 15 minute.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Mediafax
Când ospățul duce la spital. Medic chirurg: „Colecistul primește rapid nota de plată. Credeți-mă pe cuvânt, va durea tare”
Digi24
Casetă metalică cu documente, descoperită sub talpa Cavalerului de pe acoperişul Castelului Corvinilor. Ce ascundea aceasta
Cancan.ro
ULTIMUL mesaj al lui Ion Drăgan. Ce a postat artistul, cu câteva ore înainte să moară
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Mesajele subtile ale ambasadelor străine pentru România: amenințări din Rusia, prietenie din SUA, solidaritate din Franța
Mediafax
Premiu uriaș la loterie de Crăciun. Biletul câștigător, în valoare de 1,8 miliarde de dolari, a costat 2 dolari
Click
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Digi24
A murit Pat Finn. Actorul din serialele „Seinfeld” și „Friends” avea 60 de ani
Cancan.ro
Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu în prima zi de Crăciun. Meniul strict era făcut cu o zi înainte
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Prezentare video Renault Clio 6. Dacia Sandero va primi același motor de 1,8 litri ca și modelul francez
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Singurătatea și libertatea: cum se naște echilibrul dintre frica de abandon și independență