Prăjitura „Albă ca Zăpada” este un desert românesc, care le aminteștește oamenilor de gustul copilăriei. Este ușor de preparat, are foi fragede și cremă fină, numai bun pentru întreaga familie.
Pentru foile prăjiturii vei avea nevoie de:
Pentru cremă sunt necesare:
Prepararea foilor
Într-un bol, se amestecă zahărul, ouăle, uleiul și laptele. Se bate bine cu un tel. Se adaugă sarea și amoniacul dizolvat în puțină zeamă de lămâie. La final, se încorporează, făina până se obține un aluat omogen. Lăsă aluatul să stea 30 de minute, apoi împarte-l în trei părți. Întinde fiecare parte pe o foaie de copt subțire și coace pe dosul tăvii timp de 15 minute.
Prepararea cremei
Într-o cratiță, se amestecă făina, zahărul și coaja de lămâie. Se toarnă puțin lapte și se amestecă până se dizolvă făina. Se adaugă restul de lapte treptat și se pune cratița la foc mic. Amestecă până crema se îngroașă. După ce iei crema de pe foc, adăugă esența de vanilie și sucul de lămâie. Lăsă să se răcească, apoi mixează cu untul moale.
Apoi, prăjitura se ansamblează. Mai întâi, se tapetează tava cu folie de plastic. Se așază prima foaie, se întinde un strat de cremă, apoi se repetă totul și pentru celelalte foi. La final, se întinde crema pe ultima foaie și se presară nucă de cocos. Se împachetează cu folie și se pune un tocător deasupra. Se lasă prăjitura la frigider peste noapte.
Autorul recomandă:
Cornulețe cu untură care se topesc în gură. Cea mai bună rețetă de preparat de sărbători