IRONIA SORȚII: Ioan Garbis, una dintre victimele lui Huidu, era un admirator al „Cronicii Cârcotașilor”

IRONIA SORȚII: Ioan Garbis, una dintre victimele lui Huidu, era un admirator al Cronicii Cârcotașilor
Publicat: 18/12/2012, 15:42
Actualizat: 29/07/2014, 18:24

Ioan Garbis, una dintre cele trei persoane care au murit în accidentul provocat de realizatorul TV Șerban Huidu, era un admirator al emisiunii acestuia, „Cronica Cârcotașilor”. Era un om de calitate, deosebit, foarte educat, cu un umor fin. Nu deranja pe nimeni. Așa și-l amintesc toți.

Așa și-l aduc aminte prietenii și foștii colegi de liceu pe Ioan Garbis, cel care a supraviețuit în chinuri încă 20 de ore după cumplitul accident de pe DN1, din localitatea brașoveană Timișul de Sus, provocat duminică de realizatorul TV Șerban Huidu și în urma căruia alte două persoane și-au pierdut viața.

Câțiva prieteni și foști colegi de la Liceul Șaguna din Brașov s-au strâns, marți seară, de la ora 17.00, la Capela Bisericii „Sfânta Treime” din centrul orașului, unde a fost depus trupul acestuia. Fiecare a adus câte o coroană de flori și au depus-o lângă sicriu. Apoi au depănat amintiri care i-au legat de Garbis. Și familia Huidu a trimis o coroană cu garoafe albe.

Garbis a făcut Liceul Șaguna, cel mai prestigios liceu din Brașov, făcând parte din singura clasă de băieți din școală din acea vreme, între anii 1969 – 1973, clasă din care făcea parte și cunoscutul muzician Alexandru Andrieș.

„Am fost foarte uniți și am ținut legătura cu toți colegii. Noi chiar am fost colegi colegi, nu colegi punct ro, cum sunt tinerii de azi. Printre noi a fost și Alexandru Andrieș, dar de el știm mai puține lucruri pentru că el nu prea își dă numărul de telefon”, a spus Dan Săvescu, fost coleg și bun prieten al lui Garbis.

Săvescu și-a adus aminte zâmbind că Garbis era „incredibil de creț”. „Ții minte că nu vedeam la tablă din cauza părului lui? Era bun la orice materie, dar mai ales la matematică și fizică”, a spus Săvescu unui alt fost coleg de liceu.

„A fost un tip deosebit. Era fost coleg de școală cu soțul meu și am petrecut anumite evenimente împreună, cum ar fi Crăciunul. Și acum țin minte acel Crăciun. Nici nu ne-am dat seama când s-a făcut dimineață. Avea un umor extraordinar. Un umor fin și nu jignea pe nimeni. Avea o educație aleasă, era un fin psiholog, citea enorm și era atent cu toți din jurul lui. Avea un simț al umorului deosebit, plăcându-i și «Cronica Cârcotașilor»”, a spus Adriana Stinghe, arhitect.

Ea consideră că accidentul produs de Huidu a fost ca urmare a unui „teribilism al unor oameni cu mașini puternice și foarte multă sfidare”.

Garbis nu avea niciun viciu, nu obișnuia să bea și nici să fumeze. Spunea că vrea să moară sănătos, să nu se chinuie. Pe Magda Drăghici, cealaltă victimă a accidentului provocat de Huidu, Garbis a cunoscut-o pe pârtia de schi, își amintesc prietenii comuni.

„Era o femeie foarte vie. Spirt. Foarte activă și cu mult umor. Se completau extraordianr de bine unul pe altul”, a mai spus Adriana Stinghe. F

Făceau amândoi multe drumeții prin țară sau străinătate și erau pasionați de schi.

Magda Drăgici (54 de ani) era divorțată de mulți ani și avea o fiică de 27 de ani care lucrează în București. Prietenii o descriu ca pe o femeie plină de viață și sportivă. Iubea drumețiile, schiul și înotul. Cei doi au fost apoi colegi la Hidromecanica, unde lucrau amândoi ca ingineri, însă după 1989 și-au făcut propria firmă, Toledo SRL care se ocupa cu comercializarea de benzi și role pentru mașini de ambalat.

Vărul femeii, Florin Podaru, a descris-o ca fiind o femeie care „era un exemplu pentru oricine”. „Era iubită de multă lume. Muncea mult și bine, a creat locuri de muncă. Era un exemplu pentru oricine”, a spus el.

Podaru a spus că dacă l-ar întâlni pe stradă pe Huidu nu l-ar băga în seamă. El speră ca justiția să facă dreptate în acest caz. „Sper să se facă dreptate și la încheierea procesului să aibă, acolo unde sunt, senzația că li s-a făcut dreptate”, a mai spus vărul Magdei Drăghici.

Trupul femeii a fost depus la capela Bisericii „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” de pe strada Aurel Vlaicu din Brașov pentru priveghi, urmând ca apoi să fie trnasportat la București pentru incinerare.

Garbiș va fi înmormântat, miercuri, de la ora 13.00, la cimitirul Bisericii Sfânta Treime.

Cea de-a treia victimă a accidentului de duminică provocat de realizatorul TV, Lungu Ștefan Balogh, a fost înmormântat, marți, la Cimitirul „Învierea Maicii Domnului” – Micșunica din Brașov.

Departamentul Corespondenți, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...