IRONIA SORȚII: Ioan Garbis, una dintre victimele lui Huidu, era un admirator al „Cronicii Cârcotașilor”

IRONIA SORȚII: Ioan Garbis, una dintre victimele lui Huidu, era un admirator al Cronicii Cârcotașilor
Publicat: 18/12/2012, 15:42
Actualizat: 29/07/2014, 18:24

Ioan Garbis, una dintre cele trei persoane care au murit în accidentul provocat de realizatorul TV Șerban Huidu, era un admirator al emisiunii acestuia, „Cronica Cârcotașilor”. Era un om de calitate, deosebit, foarte educat, cu un umor fin. Nu deranja pe nimeni. Așa și-l amintesc toți.

Așa și-l aduc aminte prietenii și foștii colegi de liceu pe Ioan Garbis, cel care a supraviețuit în chinuri încă 20 de ore după cumplitul accident de pe DN1, din localitatea brașoveană Timișul de Sus, provocat duminică de realizatorul TV Șerban Huidu și în urma căruia alte două persoane și-au pierdut viața.

Câțiva prieteni și foști colegi de la Liceul Șaguna din Brașov s-au strâns, marți seară, de la ora 17.00, la Capela Bisericii „Sfânta Treime” din centrul orașului, unde a fost depus trupul acestuia. Fiecare a adus câte o coroană de flori și au depus-o lângă sicriu. Apoi au depănat amintiri care i-au legat de Garbis. Și familia Huidu a trimis o coroană cu garoafe albe.

Garbis a făcut Liceul Șaguna, cel mai prestigios liceu din Brașov, făcând parte din singura clasă de băieți din școală din acea vreme, între anii 1969 – 1973, clasă din care făcea parte și cunoscutul muzician Alexandru Andrieș.

„Am fost foarte uniți și am ținut legătura cu toți colegii. Noi chiar am fost colegi colegi, nu colegi punct ro, cum sunt tinerii de azi. Printre noi a fost și Alexandru Andrieș, dar de el știm mai puține lucruri pentru că el nu prea își dă numărul de telefon”, a spus Dan Săvescu, fost coleg și bun prieten al lui Garbis.

Săvescu și-a adus aminte zâmbind că Garbis era „incredibil de creț”. „Ții minte că nu vedeam la tablă din cauza părului lui? Era bun la orice materie, dar mai ales la matematică și fizică”, a spus Săvescu unui alt fost coleg de liceu.

„A fost un tip deosebit. Era fost coleg de școală cu soțul meu și am petrecut anumite evenimente împreună, cum ar fi Crăciunul. Și acum țin minte acel Crăciun. Nici nu ne-am dat seama când s-a făcut dimineață. Avea un umor extraordinar. Un umor fin și nu jignea pe nimeni. Avea o educație aleasă, era un fin psiholog, citea enorm și era atent cu toți din jurul lui. Avea un simț al umorului deosebit, plăcându-i și «Cronica Cârcotașilor»”, a spus Adriana Stinghe, arhitect.

Ea consideră că accidentul produs de Huidu a fost ca urmare a unui „teribilism al unor oameni cu mașini puternice și foarte multă sfidare”.

Garbis nu avea niciun viciu, nu obișnuia să bea și nici să fumeze. Spunea că vrea să moară sănătos, să nu se chinuie. Pe Magda Drăghici, cealaltă victimă a accidentului provocat de Huidu, Garbis a cunoscut-o pe pârtia de schi, își amintesc prietenii comuni.

„Era o femeie foarte vie. Spirt. Foarte activă și cu mult umor. Se completau extraordianr de bine unul pe altul”, a mai spus Adriana Stinghe. F

Făceau amândoi multe drumeții prin țară sau străinătate și erau pasionați de schi.

Magda Drăgici (54 de ani) era divorțată de mulți ani și avea o fiică de 27 de ani care lucrează în București. Prietenii o descriu ca pe o femeie plină de viață și sportivă. Iubea drumețiile, schiul și înotul. Cei doi au fost apoi colegi la Hidromecanica, unde lucrau amândoi ca ingineri, însă după 1989 și-au făcut propria firmă, Toledo SRL care se ocupa cu comercializarea de benzi și role pentru mașini de ambalat.

Vărul femeii, Florin Podaru, a descris-o ca fiind o femeie care „era un exemplu pentru oricine”. „Era iubită de multă lume. Muncea mult și bine, a creat locuri de muncă. Era un exemplu pentru oricine”, a spus el.

Podaru a spus că dacă l-ar întâlni pe stradă pe Huidu nu l-ar băga în seamă. El speră ca justiția să facă dreptate în acest caz. „Sper să se facă dreptate și la încheierea procesului să aibă, acolo unde sunt, senzația că li s-a făcut dreptate”, a mai spus vărul Magdei Drăghici.

Trupul femeii a fost depus la capela Bisericii „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” de pe strada Aurel Vlaicu din Brașov pentru priveghi, urmând ca apoi să fie trnasportat la București pentru incinerare.

Garbiș va fi înmormântat, miercuri, de la ora 13.00, la cimitirul Bisericii Sfânta Treime.

Cea de-a treia victimă a accidentului de duminică provocat de realizatorul TV, Lungu Ștefan Balogh, a fost înmormântat, marți, la Cimitirul „Învierea Maicii Domnului” – Micșunica din Brașov.

Departamentul Corespondenți, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?