Cele mai frecvente greșeli pe care le fac persoanele care susțin că au un stil de viață sănătos

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac persoanele care susțin că au un stil de viață sănătos
Publicat: 30/08/2012, 11:51
Actualizat: 09/08/2014, 05:14

Acorzi o atenție deosebită alimentelor pe care le mănânci, faci sport în fiecare zi și ai grijă de silueta ta. Pentru că respecți aceste reguli, te declari o persoană care are un stil de viață sănătos. Se poate să nu ai în totalitate dreptate, sunt de părere specialiștii citați de Huffington Post, care spun că, de cele mai multe ori, persoanele care își doresc să urmeze un stil de viață sănătos fac greșeli care le pun în pericol nu doar silueta, ci și sănătatea.

Mai jos regăsiți cel mai des întâlnite greșeli pe care le face o persoane care încearcă să aibă un stil de viață sănătos.

● Alegi de fiecare dată alimentele bio în detrimentul celor normale. Este un obicei sănătos, dar nu toate alimentele bio sunt cea mai bună soluție, sunt de părere nutriționiștii citați de Huffington Post. Experții spun că legumele și fructele bio reprezintă o alegere inteligentă, spre deosebire de ouăle ecologice. Specialiștii susțin că acestea au un conținut ridicat de colesterol, spre deosebire de cele normale.

● Faci sport, dar nu socializezi suficient. Studiile au demonstrat că persoanele care petrec mult timp în compania prietenilor sunt mai sănătoși, spre deosebire de cei care nu socializează. Psihologii recomandă să evităm site-urile de socializare, întâlnirea față în față cu persoanele apropiate are un impact mai puternic asupra sănătății.

● Nu dormi suficient. Medicii spun că organismul are nevoie de 7 ore de somn pe zi. Studiile au arătat că persoanele care dorm mai puțin sunt expuse riscului de a suferi de depresie, hipertensiune, diabet și pot avea chiar un sistem imunitar slăbit.

● Ai tendința de a face abuz de suplimente nutritive. Un studiu realizat în 2001, pe un eșantion de 40.000 de femei, a demonstrat că voluntarele care luam suplimente de fier prezentau un risc crescut de a deceda prematur. Medicii spun că nu există spudii concludente care să arate efectele benefice ale acestor suplimente asupra organismului pe termen lung, motiv pentru care este indicat să le luăm cu moderație.

● Amâni vizitele la medic. Ești o persoană sănătoasă, dar nu acorzi importanță durerilor din piept pe care le ai din când în când. Medicii spun că fiecare boală transmite anumite simptome. Crampele stomacale pot anunța apariția unui infarct, banalele dureri de cap pot ascunde tumori cerebrale. Specialiștii recomandă să nu ignorăm semnele pe care organismul ni le transmite, deoarece riscăm să ne ajungem la medic atunci când boala este în ultimul stadiu, iar șansele de supraviețuire sunt destul de reduse.

● Iei antibiotice pentru fiecare durere. Medicii spun că tot mai mulți pacienți solicită eliberarea unei rețete cu antibiotice, fără să țină cont de riscurile la care se expun dacă fac abuz de acest tip de medicamente. Specialiștii spun că excesul de antibiotice crește rezistența microbilor, iar atunci când vom suferi de o infecție gravă, riscul ca efectul medicamentului să fie unul nul este destul de ridicat. Astfel, medicii recomandă să le prezentăm simptomele cu care ne confruntăm și să îi lăsăm pe ei să decidă care este tratamentul care ni se potrivește.

● Nu renunți la băuturile carbogazoase și optezi pentru variantele light. Nutriționiștii spun că băuturile light reprezintă o mare capcană. Poate că au un conținut caloric mai mic, dar asta nu înseamnă că sunt mai sănătoase. În plus, băuturile carbogazoase light conțin aspartan, un îndulcitor recomandat în special persoanelor care suferă de diabet, nicidecum celor sănătoase.

● Nu bei câtă apă trebuie. Dacă bei puțină apă riști să te deshidratezi, dar și excesul de apă îți poate pune sănătatea în pericol. Medicii recomandă ca zilnic să bem între 1,5 și 2 litri de apă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice