EXCLUSIV VIDEO | Cum explică șefa ALPAB sumele mari pentru băncile din parcuri. Corina Bega: „Avem nevoie de lemn tare. Calitatea costă, suntem capitală europeană”

Publicat: 21/02/2023, 11:00

Corina Bega, director general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) a explicat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, de ce instituția pe care o conduce vrea să cumpere bănci scumpe pentru parcurile istorice din Capitală.

În proiectul de buget pe anul 2023 al ALPAB,  pentru 1.500 de bănci se propunea suma de 5,3 milioane de lei, adică 3.570 de lei pentru o bancă (720 de euro).

Șefa ALPAB spune că sumele nu sunt prevăzute punctual, așa cum este făcut calculul de mai sus, și că pentru achiziția acestor bănci se va face o licitație, astfel că în prezent nu se cunoaște prețul exact al băncilor.

„În momentul de față, ele nu există așa cum spuneți dumneavoastră”, a precizat Corina Bega.

„În general, în parcurile istorice, noi nu venim cu nimic nou”

Întrebată, din nou, de ce sunt prevăzute sume atât de mari pentru bănci, șefa ALPAB a explicat:

„Pentru că sunt acele bănci pe care avem nevoie să le cumpărăm în parcurile istorice, să luăm exemplul Cișmigiului. În general, în parcurile istorice, noi nu venim cu nimic nou, parcurile istorice tocmai asta presupun, să se păstreze caracterul specific al spațiului respectiv. Este vorba de 1.500 de bănci, noi avem trei parcuri istorice în administrare, Cișmigiu, Herăstrău și Carol”, a declarat Corina Bega în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Șefa ALPAB a mai precizat că băncile din parcuri trebuie să fie solide.

„Ideea este următoarea: ca să refacem, să producem din nou bănci, identice cu cele existente, avem nevoie să luăm în considerare mai multe elemente (…) avem nevoie să înțelegem că absolut toate băncile, și nu vorbim doar de România, vorbim de toată lumea, acele bănci care sunt puse pe spațiul public, sunt supuse și vandalizării. Și acolo avem nevoie de lemn de esență tare, avem nevoie de o fontă sau de un material de calitate. Și astea costă. Calitatea costă, suntem o capitală europeană”, a mai declarat Corina Bega în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase