20 de persoane din Spania au fost rănite după ce au sărit pe geamul unui tren cuprins de flăcări

20 de persoane din Spania au fost rănite după ce au sărit pe geamul unui tren cuprins de flăcări
Sursa foto: Twitter/SocialDrive
Publicat: 17/08/2022, 13:44

Un tren a fost cuprins de flăcări uriașe în apropiere de Castellón, Spania, unde se extinde un puternic incendiu de vegetație. Aproximativ 20 de pasageri au suferit arsuri după ce au sărit pe geam, iar trei dintre aceștia au fost grav răniți.

Trenul, care transporta 48 de pasageri, se îndrepta către Zaragoza atunci când mecanicul a văzut incendiul. Deoarece flăcările se extindeau cu rapiditate, acesta a vrut să schimbe sensul de mers. În acel moment, însă, pasagerii au intrat în panică și au spart geamurile pentru a scăpa, de teamă că trenul ar putea fi cuprins în întregime de flăcări.

„Odată ce au văzut că sunt înconjurați de flăcări, au sărit din tren, iar câțiva dintre ei au suferit arsuri”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare spaniole Renfe.

Doi dintre pasagerii care au suferit arsuri grave, printre care și o femeie de 58 de ani, au fost luați cu elicopterul. Alți călători, inclusiv o fetiță de 10 ani, au fost transportați la spitalele din apropiere.

Președintele Guvernului Comunității Valenciene, Ximo Puig, a declarat că peste 1.000 de persoane au fost evacuate din casele lor, după ce vânturile puternice au înțesit flăcările în orașul Bejis. Potrivit serviciilor de urgență, doi pompieri care au intervenit pentru stingerea focului au suferit arsuri.

Valencia este cea mai recentă regiune care s-a confruntat cu incendii de vegetație severe pe parcursul valului de caniculă prelungit din Spania, fiind distruse mii de hectare de pădure, informează The Guardian.

Flăcările au distrus deja 800 de hectare în Bejis, iar un incendiu este în continuare scăpat de sub control în Vall d’Ebo, după distrugerea a 11.000 de hectare de pădure.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult