FOTO | 53 de morţi după prăbuşirea unui imobil din China

FOTO | 53 de morţi după prăbuşirea unui imobil din China
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06/05/2022, 12:17
Actualizat: 06/05/2022, 12:19

Bilanţul prăbuşirii unui imobil în China săptămâna trecută a crescut la 53 de morţi după ce au fost găsite mai multe corpuri. Zece persoane au putut fi extrase vii de sub dărâmături.

Clădirea cu opt etaje, care găzduia un hotel, apartamente şi un cinematograf, s-a prăbuşit la 29 aprilie în oraşul Changsha (centru) dintr-un motiv încă nedeterminat. Autorităţile raportaseră până în prezent 26 de decese, a transmis televiziunea de stat CCTV, scrie AFP, citat de Agerpres.

CCTV a precizat că operaţiunile de salvare sunt „încheiate” în prezent.

Sute de salvatori au fost mobilizaţi în ultimele zile pentru a încerca să găsească zeci de persoane date dispărute.

Zece persoane au putut fi extrase vii de sub dărâmături.

Media chineze au difuzat în ultimele zile imagini cu salvatori, echipaţi cu maşini grele, care încercau să facă loc printre resturile clădirii prăbuşite care a lăsat în urmă o groapă uriaşă.

Deocamdată, 11 persoane, printre care proprietarul clădirii şi o echipă de inspectori de securitate, au fost arestate în legătură cu prăbuşirea clădirii, potrivit autorităţilor din Changsha.

Acest tip de dezastru se întâmplă în mod regulat în China. Majoritatea anchetelor care se efectuează ulterior scot la iveală nerespectarea standardelor de construcţie.

Citește și:

Bătrân bolnav de Covid, trimis viu la morgă. În ce țară a avut loc incidentul și care au fost consecințele

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult