7 sfaturi pentru a alege o firma ce oferă servicii funerare de încredere

7 sfaturi pentru a alege o firma ce oferă servicii funerare de încredere
Publicat: 23/09/2021, 00:00
Actualizat: 24/09/2021, 12:47

Pierderea unei persoane apropiate reprezintă un moment care te marchează pentru tot restul vieții. În astfel de clipe dificile familia este cea care se ocupă să-i ofere persoanei trecute în neființă un ritual funerar cum se cuvine iar ajutorul oferit de specialiștii unei agenții funerare poate fi de neprețuit.

Aceștia îți oferă servicii funerare de calitate și consultanță pentru a organiza înmormântarea, un demers dificil în asemenea clipe. Dar cum alegi o firma de pompe funebre potrivită? Mai întâi este nevoie să cunoști anumite detalii cu privire la ce tipuri de servicii oferă o firmă funerară și ce presupune acest efort. Iată câteva sfaturi care te pot ghida în să iei o decizie informată și potrivită nevoilor tale:

  • Locația și experiența firmei de servicii funerare

Este important să găsești o firmă ce oferă servicii funerare în localitatea unde a avut loc decesul sau urmează să fie înmormântată persoana. Astfel primești ajutor mai repede iar organizarea serviciului funerar se poate desfășura cât mai eficient.

Este bine de asemenea să ai în vedere experiența acesteia, de cât timp oferă astfel de servicii și dacă o face cu profesionalism și discreție. Astfel, ești scutit de demersuri birocratice care consumă energie și timp prețios și ai mai mult timp pentru a-l petrece la căpătâiul persoanei dragi, trecute în neființă.

  • Părerea / review-urile clienților

Alegerea unui anumit furnizor este influențată și de părerea și feedback-ul oamenilor care au apelat la o anumită firmă. Reputația unei astfel de agenții se construiește în principal pe satisfacția celor cărora le-a oferit ajutor, dar și pe felul în care firma alege să răspundă comentariilor negative și să îmbunătățească serviciile oferite.

Serviciile funerare oferite de un anumit furnizor trebuie să îndeplinească cererile și preferințele clienților. Este important să ții cont atât de comentariile pozitive cât și de cele negative. În acest fel îți formezi o imagine a experienței avute de alți clienți și poți lua o decizie cu încredere.

  • Prezența online activă și site profesionist

Firmele funerare care se respectă și care au experiență dețin un site profesionist care îți prezintă toate informațiile importante – serviciile pe care le oferă, costurile aferente acestor servicii, date de contact, galerie de imagini etc. Site-ul devine astfel o adevărată carte de vizită a companiei.

Este importantă de asemenea, prezența pe Facebook sau alte rețele sociale, pentru că poți citi comentariile oamenilor care au apelat la firmă, poți vedea ce servicii noi oferă compania sau vizualizezi fotografii cu echipa și oferta pusă la dispoziție. În acest fel îți formezi o imagine completă despre furnizor, știind că poți lua oricând decizia de a apela la serviciile sale.

  • Autorizațiile de funcționare

O agenție de pompe funebre profesională este obligată să aibă toate autorizațiile necesare pentru serviciile funerare pe care le oferă. Firma trebuie să fie autorizată DSP pentru a prelua trupul persoanei decedate din spital.

Importantă este de asemenea, autorizația sanitară care oferă posibilitatea firmelor funerare să realizeze transport funerar, să îmbălsămeze trupul decedatului sau să intre cu acesta în cimitir. Toate aceste autorizații trebuie să fie vizibile la sediul firmei sau să fie menționate pe site-ul acesteia.

  • Consultanță non-stop și suport în eliberarea documentelor

Decesul poate surveni oricând, astfel că este bine să știi că majoritatea firmelor funerare oferă servicii non-stop. Prin intermediul serviciului de consultanță funerară afli răspunsuri la întrebările legate de serviciile funerare oferite, cum se desfășoară și la ce costuri.

Profesionalismul unei firme se vede atunci aceasta se ocupă cu succes de eliberarea tuturor documentelor necesare înmormântării (certificat de deces, adeverință de înhumare, autorizații etc) cât mai rapid. În acest fel ai garanția că scapi de drumuri dificile, de efort,   de stres. Procesul birocratic este lăsat în seama unor profesioniști cu experiență în astfel de demersuri.

  • Gama de servicii funerare oferite

O firmă cu experiență oferă o gamă variată și completă de servicii funerare care vin în ajutorul oamenilor. Astfel găsind toate serviciile necesare la un singur furnizor, nu vei mai fi nevoit să apelezi la mai mulți pentru diferite servicii. Majoritatea firmelor oferă pachete funerare complete ce cuprind servicii de bază precum: pregătirea trupului persoanei decedate, oferirea de sicriu, coroane funerare, transport funerar, întocmirea documentelor necesare în caz de deces, consultanță funerară etc.

  • Oferirea unui preț corect

Prețul este un criteriu decisiv în alegerea unui anumit serviciu și este bine de știut că majoritatea serviciilor funerare sunt acoperite de către ajutoul de înmormântare oferit de stat. Cu toate acestea, un preț scăzut nu garantează servicii complete sau de calitate așa că este bine să verifici ce anume este inclus în pachetul oferit.

O firmă de pompe funebre, aleasă corect, poate fi un sprijin de nădejde în astfel de momente dificile așa că sperăm ca aceste sfaturi să fie de un real ajutor. Organizarea unui ritual de înmormântare în cele mai bune condiții îți oferă posibilitatea de fi mai liniștit și de a aduce în tihnă un ultim omagiu persoanei decedate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Câți bani a dat această femeie pe un cappuccino într-o cafenea. Nu a citit meniul...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
O femeie și-a dus băiatul de 9 ani la medic. A rămas șocată când a...
De ce și cum îți dai seama că duci lipsă de calciu. Semnele care apar...
"Tot a luat, frigiderul, maşina de spălat nouă! Tot". Localnici din Gorj, în lacrimi după...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!
Cine este Bianca, tânăra în vârstă de 17 ani care a fost ucisă de cel...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume / Luna mai una...
Secretul rușinos din trecutul lui Florin Piersic. O colegă l-a dat de gol acum, la...
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Informație cumplită despre Traian Băsescu! Anunțul momentului despre fostul președinte al României
Actrița care a interpretat-o pe „Lizuca” din „Dumbrava Minunată” a dispărut total. Ce se mai...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....