7 sfaturi pentru a alege o firma ce oferă servicii funerare de încredere

7 sfaturi pentru a alege o firma ce oferă servicii funerare de încredere
Publicat: 23/09/2021, 00:00
Actualizat: 24/09/2021, 12:47

Pierderea unei persoane apropiate reprezintă un moment care te marchează pentru tot restul vieții. În astfel de clipe dificile familia este cea care se ocupă să-i ofere persoanei trecute în neființă un ritual funerar cum se cuvine iar ajutorul oferit de specialiștii unei agenții funerare poate fi de neprețuit.

Aceștia îți oferă servicii funerare de calitate și consultanță pentru a organiza înmormântarea, un demers dificil în asemenea clipe. Dar cum alegi o firma de pompe funebre potrivită? Mai întâi este nevoie să cunoști anumite detalii cu privire la ce tipuri de servicii oferă o firmă funerară și ce presupune acest efort. Iată câteva sfaturi care te pot ghida în să iei o decizie informată și potrivită nevoilor tale:

  • Locația și experiența firmei de servicii funerare

Este important să găsești o firmă ce oferă servicii funerare în localitatea unde a avut loc decesul sau urmează să fie înmormântată persoana. Astfel primești ajutor mai repede iar organizarea serviciului funerar se poate desfășura cât mai eficient.

Este bine de asemenea să ai în vedere experiența acesteia, de cât timp oferă astfel de servicii și dacă o face cu profesionalism și discreție. Astfel, ești scutit de demersuri birocratice care consumă energie și timp prețios și ai mai mult timp pentru a-l petrece la căpătâiul persoanei dragi, trecute în neființă.

  • Părerea / review-urile clienților

Alegerea unui anumit furnizor este influențată și de părerea și feedback-ul oamenilor care au apelat la o anumită firmă. Reputația unei astfel de agenții se construiește în principal pe satisfacția celor cărora le-a oferit ajutor, dar și pe felul în care firma alege să răspundă comentariilor negative și să îmbunătățească serviciile oferite.

Serviciile funerare oferite de un anumit furnizor trebuie să îndeplinească cererile și preferințele clienților. Este important să ții cont atât de comentariile pozitive cât și de cele negative. În acest fel îți formezi o imagine a experienței avute de alți clienți și poți lua o decizie cu încredere.

  • Prezența online activă și site profesionist

Firmele funerare care se respectă și care au experiență dețin un site profesionist care îți prezintă toate informațiile importante – serviciile pe care le oferă, costurile aferente acestor servicii, date de contact, galerie de imagini etc. Site-ul devine astfel o adevărată carte de vizită a companiei.

Este importantă de asemenea, prezența pe Facebook sau alte rețele sociale, pentru că poți citi comentariile oamenilor care au apelat la firmă, poți vedea ce servicii noi oferă compania sau vizualizezi fotografii cu echipa și oferta pusă la dispoziție. În acest fel îți formezi o imagine completă despre furnizor, știind că poți lua oricând decizia de a apela la serviciile sale.

  • Autorizațiile de funcționare

O agenție de pompe funebre profesională este obligată să aibă toate autorizațiile necesare pentru serviciile funerare pe care le oferă. Firma trebuie să fie autorizată DSP pentru a prelua trupul persoanei decedate din spital.

Importantă este de asemenea, autorizația sanitară care oferă posibilitatea firmelor funerare să realizeze transport funerar, să îmbălsămeze trupul decedatului sau să intre cu acesta în cimitir. Toate aceste autorizații trebuie să fie vizibile la sediul firmei sau să fie menționate pe site-ul acesteia.

  • Consultanță non-stop și suport în eliberarea documentelor

Decesul poate surveni oricând, astfel că este bine să știi că majoritatea firmelor funerare oferă servicii non-stop. Prin intermediul serviciului de consultanță funerară afli răspunsuri la întrebările legate de serviciile funerare oferite, cum se desfășoară și la ce costuri.

Profesionalismul unei firme se vede atunci aceasta se ocupă cu succes de eliberarea tuturor documentelor necesare înmormântării (certificat de deces, adeverință de înhumare, autorizații etc) cât mai rapid. În acest fel ai garanția că scapi de drumuri dificile, de efort,   de stres. Procesul birocratic este lăsat în seama unor profesioniști cu experiență în astfel de demersuri.

  • Gama de servicii funerare oferite

O firmă cu experiență oferă o gamă variată și completă de servicii funerare care vin în ajutorul oamenilor. Astfel găsind toate serviciile necesare la un singur furnizor, nu vei mai fi nevoit să apelezi la mai mulți pentru diferite servicii. Majoritatea firmelor oferă pachete funerare complete ce cuprind servicii de bază precum: pregătirea trupului persoanei decedate, oferirea de sicriu, coroane funerare, transport funerar, întocmirea documentelor necesare în caz de deces, consultanță funerară etc.

  • Oferirea unui preț corect

Prețul este un criteriu decisiv în alegerea unui anumit serviciu și este bine de știut că majoritatea serviciilor funerare sunt acoperite de către ajutoul de înmormântare oferit de stat. Cu toate acestea, un preț scăzut nu garantează servicii complete sau de calitate așa că este bine să verifici ce anume este inclus în pachetul oferit.

O firmă de pompe funebre, aleasă corect, poate fi un sprijin de nădejde în astfel de momente dificile așa că sperăm ca aceste sfaturi să fie de un real ajutor. Organizarea unui ritual de înmormântare în cele mai bune condiții îți oferă posibilitatea de fi mai liniștit și de a aduce în tihnă un ultim omagiu persoanei decedate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York