8 ȘTIRI DE LA 8. Când ar putea veni al treilea val al pandemiei de coronavirus în România? Explicațiile lui Răzvan Cherecheș

8 ȘTIRI DE LA 8. Când ar putea veni al treilea val al pandemiei de coronavirus în România? Explicațiile lui Răzvan Cherecheș
8 ȘTIRI DE LA 8. Când ar putea veni al treilea val al pandemiei de coronavirus în România? Explicațiile lui Răzvan Cherecheș Sursă foto: Facebook
Publicat: 14/02/2021, 08:00

Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică, a precizat pentru Libertatea că proiecțiile arată o creștere semnificativă a numărului de infectări cu coronavirus, la mijlocul lunii martie. Totodată, acesta a spus că apariția testelor rapide a dus la dispariția multor cazuri de sistem.

Răzvan Cherecheș: „Proiecțiile arată o creștere semnificativă la mijlocul lunii martie”

Proiecțiile arată o creștere semnificativă la mijlocul lunii martie. Proiecțiile pentru toate țările unde a fost depistată mutația din Marea Britanie arată că va deveni majoritară în prima lună de primăvară. Noul model de infecțiozitate va deveni standardul. Noi abia acum o testăm, în timp ce la nivel mondial începe să nu se mai vorbească de tulpina britanică din cauză că încep să apară tulpini mixate între această variantă și cele din Africa de Sud și Brazilia”, a declarat Răzvan Cherecheș pentru Libertatea.

„Sper doar ca oamenii să fie conștiincioși și să respecte regulile de protecție și prevenție și să înțeleagă că este nevoie de o distanță mai mare de un metru între persoane, inclusiv între elevi pentru a ține sub control pandemia… Din cauza răspândirii mutației din Marea Britanie, din păcate, va urma o creștere a ratei de transmisibilitate.(….)  În mod normal, după Sărbătorile de iarnă, tot sistemul medical se aștepta să crească numărul de persoane infectate cu COVID. Apariția testelor rapide a dus însă la dispariția multor cazuri noi din sistem. Așa se explică scăderea la jumătate a persoanelor infectate zilnic. După o lună, chiar mai repede, în mod firesc și logic ar fi trebuit să scadă semnificativ și numărul pacienților aflați la ATI. Ok, știm că aceia care ajung în faza critică au nevoie de două-trei săptămâni de Terapie Intensivă, dar zilnic avem și un număr constant de decedați, care eliberează paturi la ATI. Vedem însă că acestea sunt ocupate imediat”, a mai spus acesta.

Raportul în cazul morţii Cristinei Ţopescu, finalizat de legişti

Specialiştii de la Serviciul de Medicină Legală (SML) Ilfov au finalizat ultimele analize în cazul morţii Cristinei Ţopescu, la mai bine de un an de când aceasta a fost găsită fără viață în propria sa locuință.

Patru locuințe au luat foc, pe o stradă din Sectorul 5

Un incendiu s-a produs, sâmbătă seară, în Sectorul 5 al Capitalei, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF), care au intervenit cu nouă autospeciale pentru stingerea flăcărilor la patru locuințe.

Potrivit sursei citate, incendiul s-a produs la patru locuințe și la anexele acestora, pe strada Risipitu Samoilă, din Sectorul 5 al Capitalei. Focul, care a pornit de la una dintre clădiri, s-a extins la alte trei imobile, arzând o suprafață de aproximativ 150 mp.

Primarul Sectorului 6 anunță că a fost confiscată prima mașină care aruncă deșeuri ilegal

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, a anunțat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că Garda de Mediu din București și Politia au început confiscarea mașinilor care ridică gunoiul și îl aruncă în locuri ilegale. Edilul a avertizat că constructorii vor fi „monitorizați cu precădere”.

Donald Trump, achitat de acuzaţia privind instigarea la insurecţie

Senatul SUA l-a achitat, sâmbătă, pe fostul preşedinte american Donald Trump, care era inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru instigare la insurecţie, potrivit Mediafax.

În favoarea condamnării au votat 57 de senatori, iar 43 s-au pronunţat împotrivă. Un număr de 50 de senatori democraţi şi şapte senatori republicani au votat pentru condamnare.

Medicul Emilian Imbri, despre momentul în care s-a vaccinat: „Am fost ușor trist, vă spun sincer”

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, Emilian Imbri, a afirmat că după doza de rapel a vaccinului anti-Covid, s-a simțit „ușor trist”. Acesta a resimțit senzația de îngrijorare din cauza faptului că, diferit de colegii săi, nu a avut parte de nicio reacție mai „zgomotoasă” a organismului.

Ludovic Orban, despre buget: „E preferabil să fie un număr minim de amendamente în Parlament”

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că amendamentele la legea bugetului și la legea asigurărilor sociale de stat ar trebui să fie într-un număr mic în Parlament, pentru a nu afecta gândirea bugetară.

Dominic Fritz cere demiterea directorului de la Piețe, în urma incendiului din hala cu flori

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, solicită Consiliului de Administrație al SC Piețe SA să îl demită pe director, fiind de părere că incendiul de sâmbătă din piața de flori este rezultatul unor greșeli manageriale grave.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice