8 ȘTIRI DE LA ORA 8. A fost publicat calendarul examenelor și al vacanțelor din noua structură a anului școlar 2021-2022

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. A fost publicat calendarul examenelor și al vacanțelor din noua structură a anului școlar 2021-2022
FOTO - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 06/11/2021, 08:00
Actualizat: 06/11/2021, 08:32

Noua structură a anului școlar 2021-2022, după modificările survenite în urma vacanței forțate care s-a încheiat vineri, a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, conform documentului, semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie 2022, iar semestrul al doilea va începe imediat după, pe 17 ianuarie 2022.

Vacanța de vară – finalul anului școlar – nu se va modifica, nici datele examenelor naționale. Anul școlar 2021 – 2022 a început la data de 1 septembrie 2021 și se structurează pe două semestre (34 de săptămâni).

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 6 noiembrie 2021. Mercur a intrat în zodia Scorpion

Horoscopul zilei de 6 noiembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Mercur, planeta comunicării, a rațiunii și a negocierilor, a intrat în zodia Scorpion, zodie pe care o va tranzita până pe data de 24 noiembrie. Din această ipostază ne va aduce mai multă profunzime în gândire, mai multă intuiție și ne va determina să fim mai introspecți, mai orientați către noi, către interiorul nostru și lumea nevăzută. Atenție la suspiciuni și la idei fixe.

Statistica oficială: Doar 2,2% dintre românii vaccinați complet au făcut COVID-19 în perioada decembrie-octombrie

De la începutul campaniei de vaccinare în România, pe 27 decembrie 2020, și până la 31 octombrie 2021, 140.470 persoane (2.2% din totalul persoanelor cu schemă completă de vaccinare) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, potrivit ultimei analize a INSP. Dintre acestea, 97.272 au făcut COVID-19 în luna octombrie.

Din cele 140.470 români, 69.8% au fost vaccinați cu Pfizer Biontech, 4.8% au fost vaccinate cu Moderna, 11.9% cu Astra Zeneca și 13.4% cu Johnson&Johnson.

Un muncitor a murit după ce a căzut de pe o schelă, la un bloc în construcție din nordul Capitalei (VIDEO EXCLUSIV)

Un muncitor a murit, vineri seară, după ce a căzut de pe o schelă, de la o înălțime de aproximativ trei metri, pe un șantier din nordul Capitalei, în apropiere de pasajul Băneasa. Echipajul medical de la SMURD ajuns la fața locului a declarat decesul muncitorului căzut de pe schelă.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Ciprian Romanescu, a declarat pentru Gândul că în jurul orei 16.40, printr-un apel la numărul 112, s-a anunțat un accident de muncă pe strada Daniel Danielopolu, din Sectorul 1, după ce un bărbat a căzut de pe o schelă, pe un șantier.

Numărul vaccinaților în rândul persoanelor private de libertate este mai mare decât cel al polițiștilor de penitenciare

Pandemia de coronavirus, provocatoare la toate nivelurile societății, pe întreg globul, a impus nu numai măsuri de restricție și de distanțare socială, dar și un răspuns la nivel medical, vaccinurile anti-COVID.

În România, ultimele luni au fost marcate, din păcate, de o creștere substanțială a numărului de infectări cu noul coronavirus, iar campania de vaccinare se desfășoară într-un ritm crescând. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) transmite că a fost intensificată această conștientizare permanentă a importanței vaccinării, chiar dacă decizia aparține, în ultimă instanță, fiecărei persoane.

Potrivit ultimelor statistici întocmite la nivelul ANP, numărul vaccinaților din rândul deținuților este mai mare decât cel al polițiștilor de penitenciare.

Raed Arafat: „Nu ne așteptăm să vedem scăderi ale numărului de pacienți de la ATI cel puțin două-trei săptămâni”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, vineri, că numărul de cazuri grave de Covid-19 de la ATI nu va scădea, „cel puțin două- trei săptămâni”.

Șeful DSU a mai precizat faptul că un număr ridicat de pacienți ventilați, în stare critică, în secțiile de ATI, duce automat la creșterea numărului de decese.

Rata de infectare scade în București pentru a 15-a zi consecutiv

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut, vineri, în Capitală la 11,61 de cazuri la mia de locuitori, în contextul în care joi, valoarea înregistrată era de 12,44‰, informează Direcția de Sănătate Publică București.

Astfel, aceasta este a 15-a zi consecutivă de scădere a ratei de incidență COVID-19. Ultima oară când incidența Covid-19 a fost sub 12 la mie în București a fost la data de 7 octombrie, când a fost 11,49 la mie.

ÎCCJ amână cu trei luni procesul lui Traian Băsescu privind colaborarea cu Securitatea

Secţia de contencios administrativ de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a amânat, vineri, 5 noiembrie, pentru 25 februarie 2022, judecarea recursului formulat de Traian Băsescu în dosarul în care fostul preşedinte a fost declarat în primă instanţă colaborator al Securităţii.

Dosarul a fost înregistrat la ICCJ în iunie 2020, însă această instanţă a stabilit ca procesul să înceapă în luna noiembrie 2021, respectiv o întârziere de 1 an şi 5 luni. Vineri, la primul termen, Traian Băsescu nu s-a prezentat în sala de judecată, el fiind reprezentat de fostul ministrul al Justiţiei Valeriu Stoica.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier...
Schimbări pe piața imobiliară. Investițiile, reglementate printr-o lege nouă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...