8 ȘTIRI DE LA ORA 8 De ce plătim tot mai mult pentru energia electrică. Petrișor Peiu: „Prețul extrem de piperat achitat de furnizori se va transfera în facturi”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8 De ce plătim tot mai mult pentru energia electrică. Petrișor Peiu: „Prețul extrem de piperat achitat de furnizori se va transfera în facturi”
Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 30/11/2021, 08:42

Energia vândută astăzi pentru mâine a stabilit, trei zile consecutiv, record după record, ajungând miercuri 24 noiembrie la 1.401 lei/MWh, peste 283 de euro/MWh. Furnizorii europeni de electricitate sunt înspăimântați de posibilitatea de a rămâne fără marfă, pe fondul răcirii accentuate a vremii și a producției insuficiente de energie. În România, altădată un exportator de energie electrică, închiderea multor capacități de producție a condus la prețuri astronomice, imposibil de suportat de către industrie și populație, arată analistul Gândul Petrișor Peiu. (Citește mai mult aici…)

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 30 noiembrie 2021. Săgetătorii iau decizii importante

Horoscopul zilei de 30 noiembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate. Soarele și Mercur formează astăzi un sextil cu Saturn din zodia Vărsător, aspect pozitiv care ne oferă claritate în gândire și o judecată înțeleaptă. Suntem mai responsabili în dialog și negocieri, facem lucrurile corect și ne putem organiza ideile mai bine astfel încât să ne facem planuri de viitor concrete. (Citește mai mult aici…)

O americancă de 61 de ani a câştigat marele premiu la loterie, pentru a treia oară în ultimii 3 ani. Ce vrea să facă acum cu banii

O femeie din statul american Maryland, în vârstă de 61 de ani, a câştigat la loterie pentru a treia oară în aproximativ trei ani. Femeia este o menajeră ieşită la pensie din orăşelul Bethesda, Comitatul Montgomery și a cumpărat recent două bilete de răzuit, ce costă 5 dolari, dar primul bilet nu a fost norocos. Când aceasta l-a răzuit şi pe al doilea a descoperit că a câştigat marele premiu de 50.000 de dolari. (Citește mai mult aici…)

Gheorghiță: Aeronava TAROM trimisă în Africa de Sud va veni pe ruta Johannesburg – Mombasa – Bucuresti și va ajunge în jurul orei 15.00 la București. Românii testați pozitiv vor rămâne în Africa până se negativează

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, că pasagerii care vor fi preluați din Africa de Sud de aeronava Tarom trimisă de România vor fi testați înainte de îmbarcare și vor fi obligați să rămână în carantină timp de 14 zile. De asemenea, medicul a precizat că românii care vor fi testați pozitiv vor rămâne în Africa de Sud până se vor negativa. (Citește mai mult aici…)

Carambol cu două TIR-uri și un autoturism pe DN6, în județul Caraș-Severin, soldat cu 4 morți și 2 răniți

Un grav accident rutier, în care au fost implicate două TIR-uri și un autoturism, s-a produs luni seara pe DN6, în județul Caraș-Severin. În urma impactului, patru persoane au murit, între care un minor de 14 ani, și alte două au fost rănite. Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul a avut loc pe DN 6, la kilometrul 402+150 m, între localitățile Cornea și Domașnea. Din primele informații, a rezultat faptul că unul dintre cei doi șoferi a intrat pe contrasens, unde a lovit un alt camion și autoturismul. Polițiștii urmează să afle și motivul care a dus la această tragedie. (Citește mai mult aici…)

Amenzi de peste 6.000 de lei și 125 de kilograme de produse pirotehnice confiscate, după un control al polițiștilor în complexul comercial „Dragonul Roșu”

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat un control, luni, în intervalul orar 09:00-13:00, în incinta complexului comercial „Dragonul Roșu”, din localitatea ilfoveană Dobroești. În urma verificărilor efectuate, au constatat o infracțiune, prevăzută de legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Mai precis, o persoană juridică avea expuse, în vederea comercializării mai multe articole pirotehnice, contrar prevederilor legale. (Citește mai mult aici…)

Deputat PSD: „Nu cred că vom mai vorbi despre un certificat verde, ci despre un certificat pentru gestionarea situaţiei pandemice”

Deputatul PSD Gabriel Zetea spune că certificatul verde a fost gândit mai mult ca o măsură de coerciție împotriva românilor și spune că noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, are o altă interpretare. Potrivit lui Zetea, certificatul verde este neconstituțional, motiv pentru care trebuie găsită o variantă de mijloc, un compromis. (Citește mai mult aici…)

Raport uimitor al polițiștilor care au cercetat apariția stranie a unui monolit metalic lângă cetatea dacică Petrodava. „Este o glumă grotescă”

Un ofițer de la Poliția Neamț a întocmit un raport plin de ironii la adresa șefului instituției, după ce acesta l-a trimis să facă cercetări în legătură cu monolitul metalic ce ar fi apărut, în 2020, în zona fostei cetăți dacice Petrodava, despre care unele site-uri au speculat că ar fi de origine extraterestră și ar avea legătură cu un obiect similar ce apăruse cu nouă zile înainte în SUA, în deșertul din Utah. (Citește mai mult aici…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Este sau nu 2 mai 2024 zi liberă legală? Angajații care vor avea parte de...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani