Raport uimitor al polițiștilor care au cercetat apariția stranie a unui monolit metalic lângă cetatea dacică Petrodava. „Este o glumă grotescă”

Raport uimitor al polițiștilor care au cercetat apariția stranie a unui monolit metalic lângă cetatea dacică Petrodava. „Este o glumă grotescă”
Sursa foto/ZiarPiatraNeamt.ro
Publicat: 29/11/2021, 20:11
Actualizat: 29/11/2021, 21:20

Un ofițer de la Poliția Neamț a întocmit un raport plin de ironii la adresa șefului instituției, după ce acesta l-a trimis să facă cercetări în legătură cu monolitul metalic ce ar fi apărut, în 2020, în zona fostei cetăți dacice Petrodava, despre care unele site-uri au speculat că ar fi de origine extraterestră și ar avea legătură cu un obiect similar ce apăruse cu nouă zile înainte în SUA, în deșertul din Utah.

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Neamț a dispus declanșarea unei anchete după ce presa a relatat că, la data de 27 noiembrie 2020, pe dealul Bâtca Doamnei, a apărut, din senin, un monolit metalic înalt de aproximativ trei metri.

În plus, s-a făcut legătura cu o apariție similară, pe 18 noiembrie 2020, în deşertul din Utah, unde, ca și în cazul celui de la Neamţ, obiectul misterios a dispărut dintr-o dată.

Atât presa din România, cât și cea din străinătate s-au lansat în speculații legate de o posibilă origine extraterestră a obiectului respectiv, iar reprezentanții autorităților locale chiar au dat declarații, în acest sens, pentru publicații străine.

O postare pe Facebook a primarului din Piatra Neamț, Andrei Carabelea, în care acesta ar fi arătat că este onorat de faptul că extratereștrii au ales orașul său, a fost preluată atunci de radioul public din SUA, NPR, dar și de publicații din presa românească și internațională.

Presupunerea mea este că niște adolescenți extratereștri, obrăznicuți și teribiliști, au plecat de acasă cu OZN-ul părinților și au început să planteze monoliți metalici prin lume. Mai întâi în Utah și apoi la Piatra Neamț. Sunt onorat că au ales orașul nostru”, ar fi scris edilul pe Facebook, conform sursei citate.

Aparițiile în presă despre misteriosul monolit metalic au fost monitorizate de polițiștii Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Neamț, care și-au informat șeful de la acea dată, comisarul șef Paul Tablan.

Acesta a dispus declanșarea unei anchete de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale. Polițiștii au mers în teren, iar după finalizarea cercetărilor, șeful structurii a întocmit un raport destinat inspectorului șef. Conținutul raportului a fost publicat și pe pagina de Facebook a Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul”.

A fost declanșată o anchetă

La fața locului nu a fost găsită nicio gură de canal de tip Vortex sau alte posibile canale de comunicare cu regiunea Utah – SUA sau cel puțin noi, cei aflați la fața locului, nu avem capacitatea s-o recunoaștem vizual”, a scris polițistul către superiorul său.

Iar ironiile nu s-au oprit aici. „Titlul articolului de presă este – în mod evident – o glumă, atâta vreme cât în fotografiile vehiculate în mediul online și în alte mărturii ale martorilor oculari este vorba despre un stâlp din tablă inox fabricat – după afirmația lui Radu Petreanu la Europa FM, în data de 02.12.2020 – de o civilizație avansată care cunoștea sudura electrică. MONOLIT este un cuvânt compus care înseamnă – dintr-o piatră – deci nu poate avea o asemenea calitate un stâlp din tablă, fie el și inox”, a mai s ris ofițerul.

Acesta i-a mai transmis șefului său că „nu au fost ridicate probe de sol de la fața locului, pentru o eventuală verificare energetică sau magnetică, din teama de contaminare”.

În concluzie, ofițerul de poliție a transmis șefului instituției că el și oamenii lui au fost trimiși să facă verificări la fața locului în condițiile în care, după părerea lui, era evident de la început că nu este vorba despre altceva decât despre „o glumă grotească”.

La nivelul IJP Neamț au fost începute verificări cu privire la autenticitatea raportului publicat de sindicaliștii „Diamantul”.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte