8 ȘTIRI DE LA ORA 8. NATO vrea o prezenţă militară mai mare în Bulgaria şi România, ca urmare a mişcărilor de trupe ale Rusiei la graniţa cu Ucraina

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. NATO vrea o prezenţă militară mai mare în Bulgaria şi România, ca urmare a mişcărilor de trupe ale Rusiei la graniţa cu Ucraina
Foto - caracter ilustrativ: Facebook/MApN
Publicat: 19/12/2021, 08:00
Actualizat: 19/12/2021, 12:30

Tod Wolters, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, a sugerat că NATO ar trebui să stabilească o prezenţă militară în Bulgaria şi în România, ca urmare a mişcărilor de trupe ale Rusiei la graniţa cu Ucraina, scrie – sâmbătă – ziarul Der Spiegel.

Propunerile făcute de Wolters ar extinde misiunea „Enhanced Forward Presence” prin care trupe NATO se află în statele baltice şi în estul Poloniei, scrie cotidianul Der Spiegel citat de Reuters. Der Spiegel nu a prezentat o declaraţie a lui Wolters, notând însă că are informaţia că generalul a făcut în timpul unei reuniuni online cu lideri militari ai „naţiunilor partenere” un apel pentru întărirea prezenţei militare la frontiera estică a NATO.

2. Horoscopul zilei de 19 decembrie 2021. Lună Plină în zodia Gemeni

Horoscopul zilei de 19 decembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Venus, planeta iubirii și a banilor, și-a început retrogradarea în zodia Capricorn, iar astăzi se formează Lună Plină în zodia Gemeni. Acest eveniment astrologic aduce apogeul unor situații demarate în luna iunie a acestui an și culegerea roadelor. Totodată, o serie de situații din viața noastră se pot încheia în următoarele două săptămâni. Impactul va fi resimțit pe o perioadă de aproximativ jumătate de an de acum înainte.

3. Trafic infernal la punctele vamale din vestul țării. Românii stau la cozi interminabile pentru a intra în țară

Vacanța de Sărbători a început cu un coșmar la intrarea în țară pentru românii din străinătate. Nu doar în aeroporturi este aglomerație, ci și la punctele vamale din vestul țării. A fost suplimentat numărul angajaților de la frontieră și Direcția de Sănătate Publică, dar chiar și așa timpul de așteptare este de ore în șir.

Din cauza noilor proceduri pentru Covid, au așteptat la coadă și câteva ore. În plus, de luni, devine obligatorie și completarea formularului digital pentru intrarea în țară.

4. Măsuri pentru evitarea aglomerației din Aeroportul Otopeni

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunțat că de sâmbătă, 18 decembrie, se introduc măsuri pentru evitarea aglomerației din Aeroportul Henri Coandă.

Pentru gestionarea unui trafic în creștere pe fluxul de sosiri internaționale, Compania Națională Aeroporturi București, administratorul aeroportului Henri Coandă, a luat, începând din 18 decembrie, noi măsuri de fluidizare.

5. UE vrea ca vaccinul anti-COVID de la Pfizer să fie adaptat la varianta Omicron

Uniunea Europeană (UE) vrea ca vaccinul de la Pfizer să fie adaptat pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2. Peste 180 de milioane de doze de vaccin Pfizer vor fi cumpărate de UE. Totuși, reprezentanții companiei americane spun că nu s-a stabilit dacă adaptarea este necesară.

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că Uniunea Europeană şi-a exercitat opţiunea de a achiziţiona peste 180 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer, special modificat pentru a combate varianta Omicron, potrivit Reuters.

6. Ministerul Afacerilor Externe: Noi condiţii de intrare pe teritoriul Greciei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că autoritățile din Grecia au revizuit condiţiile de intrare în țară.

Astfel, începând de duminică, 19 decembrie (ora 06.00), și până la data de 10 ianuarie 2022, intrarea pe teritoriul Greciei va fi permisă cu respectarea cumulativă a mai multor condiţii.

7. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre criza de personal din spitale: „Nu se poate rezolva printr-o soluţie de moment. Avem o strategie cadru”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că această criză de personal din spitale nu se poate rezolva printr-o soluţie de moment. „Criza din spitale se poate face dacă avem o strategie de resurse umane în sănătate”, a spus el.

8. Pfizer: COVID-19 va deveni endemie până în 2024. Ce înseamnă acest lucru

COVID-19 va deveni o boală endemică începând cu 2024, au spus directorii Pfizer, ceea ce înseamnă că virusul va trece de la o urgență globală la o prezență constantă care provoacă focare regionale în întreaga lume, exact la fel ca gripa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...