8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Oligarh rus, lăsat fără 420 de milioane de dolari

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Oligarh rus, lăsat fără 420 de milioane de dolari
foto: pixabay (ilustrativ)
Publicat: 17/05/2022, 08:09

Un tribunal ucrainean a decis luni confiscarea unor active în valoare de 12,4 miliarde de grivne (420 de milioane de dolari) ale oligarhului rus Mihail Fridman.

Un tribunal ucrainean confiscat acțiuni de 420 milioane de dolari ale oligarhului rus Mihail Fridman

Anunţul a fost făcut luni de procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, transmite Reuters. Venediktova a scris pe Facebook că activele respective sunt titluri la companii cipriote care sunt păstrate în Ucraina.

Jurnalist străin: Cum ar fi lucrat Putin „din greșeală” pentru CIA

Propaganda rusă scrie că ultimul președinte al URSS, Mihail Gorbaciov și primul președinte al Rusiei, Boris Elțîn, ar fi fost „agenți CIA” care doreau să distrugă Rusia. În acest raționament, dezmințit de serviciul de afaceri externe al UE, Vladimir Putin ar fi un atu pentru CIA, deoarece războiul său din Ucraina afectează Rusia mai mult decât ar fi visat vreodată cel mai aprig adversar al său. Afirmațiile au fost făcute de jurnalistul de origine bulgară și belgiană Georgi Gotev pentru euractiv.com.

VIDEO | Secretele „Azovstal”-ului românesc

Combinatul siderurgic din Hunedoara a fost, timp de 50 de ani, unul din cele mai bine păzite obiective din țară. Câțiva ani au fost necesari ca Uzinele de Fier ale Hunedoarei să devină cel mai mare combinat metalurgic din sud-estul Europei.

Geoană: „Cu cât amenință mai mult Rusia, cu atât crește suportul pentru aderarea la NATO în Suedia și Finlanda”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, luni, la Digi24, că Alianța îi așteaptă cu brațele deschise pe noii candidați – Finlanda și Suedia. Totodată, el a precizat că în urma discuțiilor cu ministrul de Externe turc există posibilitatea ca țara care acum se opune să își schimbe opinia, deși luni președintele Ergogan a anunțat din nou că nu va susține aderarea celor două țări nordice la NATO, făcând acuzații foarte grave.

Tatăl fetei de 15 ani din Turnu Măgurele, desfigurată de fostul iubit, mărturii cutremurătoare: A lovit-o ca un animal!

O adolescentă de 15 ani a fost mutilată în bătaie de fostul iubit, un tânăr de 17 ani, violent în mod repetat. Aceasta după ce agresorul a lansat un lung şir de atacuri printre care tatăl fetei şi chiar bunica lui au fost victime. Aceasta în timp ce  anchetatorii l-au lăsat liber, iar el a continuat actele de violență.

Fetița de 5 ani cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat, este în stare critică

Fetița în vârstă de 5 ani, care suferă de boala Wilson și care a fost supusă unui transplant de ficat, este în stare critică, anunță reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.

Momentul în care un tanc rusesc este complet distrus de o bombă de aviație lansată de o dronă ucraineană

Trupele ucrainene au reușit să distrugă un tanc rusesc cu patru bombe lansate de o dronă, în apropiere de Izium, conform unei înregistrări video postate luni pe rețelele sociale. Ultima bombă lansată a provocat explozia întregii muniții aflate la bord.

Oraşul New York se confruntă cu un nou val de COVID-19

Autorităţile oraşului american New York au cerut luni populaţiei să revină la purtarea măştii în toate spaţiile publice interioare şi au anunţat distribuirea a milioane de teste rapide pentru a încerca să stăpânească noul val de COVID-19.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult