8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Primele categorii care vor fi vaccinate anti-COVID. Medicul Gheorghiță: „Ceea ce trebuie să înţelegem e legat de tipul de comorbiditate” / Cum se va implica Armata în campania de vaccinare

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Primele categorii care vor fi vaccinate anti-COVID. Medicul Gheorghiță: „Ceea ce trebuie să înţelegem e legat de tipul de comorbiditate” / Cum se va implica Armata în campania de vaccinare
Foto caracter ilustrativ: Pexels.com
Publicat: 24/11/2020, 07:55
Actualizat: 24/11/2020, 07:58

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare privind combaterea infecției cu COVID-19, a declarat, luni seara, că persoanele vulnerabile, adică cele de peste 65 de ani și cele cu boli cronice, vor fi printre categoriile care vor primi cu prioritate vaccinul anticoronavirus.

Valeriu Gheorghiță: Persoanele de peste 65 de ani și cele cu boli cronice, în primele categorii care vor fi vaccinate anti-COVID

Categoric, persoanele vulnerabile, ceea ce înseamnă persoane peste 65 de ani şi persoane cu boli cronice, începând de la boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, obezitate, diabet zaharat, neoplazii, cancere, sunt boli prioritare care îi poziţionează pe pacienţi în primele categorii ca beneficiari ai campaniei de vaccinare”, a afirmat, luni seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă, potrivit Adevărul.ro.

Nicolae Ciucă a făcut anunțul: Cum se va implica Armata în campania de vaccinare anti-COVID

MApN va asigura transportul terestru și aerian pentru toate dozele de vaccin anti-COVID de la sosirea în țară, dar și preluarea și transportul la centrele de vaccinare de pe teritoriul României, a anunțat ministrul Apărării, Nicolae CIUCĂ.

Rafila: Ministerul Sănătății a cumpărat de două ori mai multe doze de vaccin gripal decât anul trecut. Paradoxal, a ajuns doar o mică parte din cele 3 milioane de doze

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și cel care deschide lista PSD pentru Camera Deputaților în București, a declarat, luni seară, că știe de existența unui contract încheiat de Ministerul Sănătății pentru trei milioane de doze de vaccin antigripal, dar care „în mod paradoxal nu au ajuns”.

Avertismentul lui Tăriceanu: Ce se va întâmpla în 2021: „Urmează pasul doi…”

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că profită de subiectul vaccinului anti-COVID pentru a face propagandă: „Manipularea nu se încheie aici! Urmează pasul 2, atunci când ne vor spune, direct sau prin intermediari, că vaccinul vine în România pentru că sunt ei nemți și au pile la UE!”.

Ciolacu prezintă dovezi că va demisiona din Parlament: „Domnul Orban pare că are nevoie de meditații! Mi-am dat demisia și în 2016” – FOTO

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni seară, pe Facebook, că va demisiona din Parlament în ultima sa zi de mandat. Decizia a fost luată pentru a nu de pensia specială. Ulterior, Ludovic Orban a susținut că anunțul lui este „o minciună gogonată”.

Prognoza meteo în intervalul 23 noiembrie – 6 decembrie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 23 noiembrie – 6 decembrie.

Regele Felipe al VI-lea, în carantină! Spania are peste 1,5 milioane de cazuri de Covid-19

Alertă în Spania după ce Regele Felipe al VI-lea a intrat în contact direct cu o persoană infectată cu noul coronavirus. Ca să evite orice complicații, suveranul s-a autoizolat de restul familiei, a anunțat Palatul Regal.

ALEGERI SUA 2020. Donald Trump acceptă inițierea procesului de tranziție către administrația Joe Biden! „Spre binele țării noastre…”

Donald Trump a autorizat, luni seară, inițierea procesului de tranziție către noua administrație condusă de Joe Biden, la mai bine de două săptămâni după ce democratul l-a învins în alegerile prezidențiale din SUA.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”