8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Racheta chinezească scăpată de sub control în spațiu s-a prăbuşit în Oceanul Indian, în zona insulelor Maldive

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Racheta chinezească scăpată de sub control în spațiu s-a prăbuşit în Oceanul Indian, în zona insulelor Maldive
Racheta a fost lansată joi și purta un modul pentru Stația Spațială a Chinei / Sursă FOTO: Profimedia Images
Publicat: 09/05/2021, 08:00
Actualizat: 09/05/2021, 08:15

Centrul spaţial din China a confirmat, duminică dimineață, că racheta rătăcită s-a prăbuşit, întreagă sau fragmentată, în Oceanul Indian, în zona insulelor Maldive.

Racheta a reintrat, în această noapte, în atmosferă şi a trecut peste Oceanul Atlantic, peninsula Iberică, Marea Mediterană şi peninsula Arabică.

Deocamdată nu există observaţii radar sau fotografii care să ateste dispariţia rachetei, dar astronomii care i-au urmărit, în ultimele zile, apropierea de Pământ sunt de acord cu estimarea specialiştilor chinezi.

Incident armat la New York. Două femei și un copil, răniți într-un schimb de focuri

Un nou incident armat ridică problema criminalității în America. La New York, sâmbătă, 8 mai, două femei şi un copil au fost victimele răfuielilor între bandele interlope.

S-a tras cu armele chiar în Times Square, cea mai cunoscută zonă a metropolei! Într-o perioadă în care New Yorkul încearcă să readucă turismul la cotele de dinainte de pandemie, acest incident alimentează controversele privind creşterea infracționalității pe teritoriul SUA.

INTERDICȚIE: Focar de gripă aviară la o fermă din Mureș. ANSVSA a suspendat comerţul ambulant cu păsări vii timp de 30 de zile

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a suspendat comerţul ambulant cu păsări vii timp de 30 de zile, după ce virusul gripei aviare a fost confirmat la păsările dintr-o exploataţie cu un efectiv de 180.000 de capete din localitatea Ungheni.

După pesta porcină africană, iată că acum și gripa aviară amenință serios activitatea crescătorilor români de animale.

Nou record de vaccinare, în 24 de ore: Peste 110.000 de persoane au fost imunizate

Campania de Vaccinare împotriva Covid-19 din România a atins un nou record, 110.000 de persoane fiind imunizate în ultimele 24 de ore pe teritoriul întregii țări.

Potrivit datelor transmise de CNCAV, 50.941 de persoane au fost imunizate cu prima doză în ultimele 24 de ore, în timp ce 59.692 au primit cea de-a doua doză.

Primii militari români au revenit din Afganistan. Când ar urma să se încheie procedurile de repatriere

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță că primul contingent de militari români care au fost în misiune în Afganistan, a sosit sâmbătă, 8 mai, în România. Potrivit MApN, contingentul ajuns sâmbătă în țară este format din aproximativ 70 de militari.

Instituția mai transmite că planul de retragere a celor peste 600 de militari este coordonat cu comandanţii din teatrul de operaţii, astfel încât procesul să se desfășoare coerent şi în condiţii de maximă siguranţă.

Horoscopul zilei de 9 mai 2021. „Gemenii” se bucură de intrarea lui Venus în zodia lor

Horoscopul zilei de 9 mai 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Venus, planeta iubirii și a banilor, intră astăzi în zodia Gemeni, zodie pe care o va tranzita până pe data de 2 iunie.

În tot acest timp, Venus ne va susține să ne îmbunătățim relațiile cu cei din jur, să ne îmbunătățim comunicarea cu cei apropiați, însă ne va face și mai dornici de flirt, de diversitate în plan sentimental, devenind foarte atrași de persoanele inteligente, cu care putem purta un dialog incitant și interesant.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă: „Ne pregătim pentru valul patru al pandemiei prin vaccinare și respectarea restricțiilor”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat sâmbătă, că românii trebuie să se pregătească pentru un potenţial val 4 al pandemiei prin vaccinarea împotriva COVID-19.

Cred că cea mai bună pregătire este tocmai asta, prevenţia şi noi ne putem pregăti foarte bine pentru un potenţial val patru vaccinând, mergând la vaccinare şi respectând măsurile”, a spus Ioana Mihăilă, în urma unei vizite efectuate, sâmbătă, la centrul drive-thru din Oradea.

Potrivit ministrului, faptul că populaţia a respectat măsurile restrictive, în combinație cu numărul din ce în ce mai mare de persoane vaccinate, a condus la o presiune mai mică asupra sistemului sanitar.

Klaus Iohannis a subliniat, la summitul de la Porto, importanța luptei împotriva dezinformării legate de vaccin

Președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat, la summitul de la Porto, că vaccinarea populației rămâne în prim plan și că este important să fie dezvoltată o campanie de informare publică eficientă care să contracareze acțiunile de dezinformare care riscă să sporească gradul de neîncredere în vaccinuri, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Sâmbătă a avut loc o reuniune informală a Consiliului European, unde șefii de stat și de guvern au avut un nou schimb de opinii cu privire la coordonarea la nivel UE în contextul pandemiei de COVID-19.

Accentul întâlnirii a fost pus pe situația epidemiologică actuală și derularea campaniilor de vaccinare, inclusiv din perspectiva asigurării necesarului de vaccinuri și a comunicării publice, se mai arată în sursa citată.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu: "Eu stiu foarte bine ce s-a...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...