8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Șase ani de la tragedia din Colectiv, marcați printr-un protest la Curtea de Apel și un marș comemorativ. Cum se simt supraviețuitorii

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Șase ani de la tragedia din Colectiv, marcați printr-un protest la Curtea de Apel și un marș comemorativ. Cum se simt supraviețuitorii
Foto: Alexandra Pandrea
Publicat: 31/10/2021, 08:00
Actualizat: 31/10/2021, 09:01

La 6 ani de la tragicul eveniment din Clubul Colectiv, unde au murit 65 de persoane, s-au aprins lumânări, policienii au transmis mesaje, a fost ținută o slujbă de parastas, dar cel ,mai puternic mesaj a venit din partea rudelor și prietenilor victimelor, a supraviețuitorilor, care au protestat pe scările Palatului de Justiție, instituție unde procesul trenează, apoi au mer în marș, cu candele aprinse spre locul unde incediul din 30 octombrie 2015 le-a schimbat complet viețile.

Sâmbătă, în ziua în care s-au împlinit 6 ani de la tragedia din clubul „Colectiv”, 65 de oameni, numărul celor care și-au pierdut viața în ttagedie, s-au întins pe treptele Curții de Apel din București, acoperiți cu cearceafuri albe. După protest, udele tinerilor morți, supraviețuitorii și apropiații lor au plecat în marș spre locul unde a funcționat clubul Colectiv.

Klaus Iohannis nu a mers la comemorarea victimelor din Colectiv. Este al doilea an în care președintele lipsește

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis o coroană de flori la Colectiv, cu ocazia comemorării a şase ani de la tragedia care a dus la moartea a 65 de oameni. Acesta este primul an, din 2017 încoace, în care Iohannis nu merge la locul tragediei, acolo unde ținea un moment de reculegere.

Nicolae Ciucă a depus în Parlament lista miniștrilor și programul de guvernare: „Nu putem să fim nerealiști și să nu luăm în seamă calculul matematic.” Care este procedura

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus sâmbătă, în termenul constituțional, programul de guvernare și lista cu miniștrii pe care îi propune pentru a forma un nou Executiv. Aceștia vor fi audiați marți, astfel că trece de vor, România ar putea avea un Guvern cu puteri depline săptămâna viitoare. Nicolae Ciucă a făcut apel la responsabilitatea tuturor membrilor Parlamentului.

PSD nu dă nicio șansă Guvernului Ciucă și îl invită pe Klaus Iohannis la negocieri. „Principala direcție ar putea fi un guvern de specialiști, apolitic”

Prin vocea senatorului Lucian Romașcanu – purtătorul de cuvânt al partidului – social-democrații îl invită pe Klaus Iohannis să se așeze, din nou, la masa negocierilor pentru ca România să aibă un executiv apolitic, format din specialiști, până la organizarea unor alegeri anticipate.

Ștefan Bănică Jr. îi încurajează pe români să se vaccineze împotriva COVID-19: „Dacă nu vrei să fii cu majoritatea, stai în casă”

Ștefan Bănică Junior îndeamnă românii să se vaccineze împotriva COVID-19. Artistul consideră că trebuie să fim responsabili și să ne gândim la sănătatea celor din jurul nostru, să respectăm regulile și să ne vaccinăm.

COVID atacă inclusiv creierul, arată un studiu recent. Cazul bărbatului care a început să creadă că poate vorbi cu rudele sale decedate

COVID-19 are efecte inclusiv asupra activității creierului, arată un studiu realizat în Statele Unite, în care au fost analizați peste 200.000 de pacienți infectați. Medicii au descoperit că aproximativ 13% din aceștia au fost diagnosticați pentru prima dată cu o afecțiune psihiatrică sau neurologică la șase luni după îmbolnăvire.

Un milionar și-a retras banii de la bancă deoarece nu a fost lăsat să intre fără mască în instituție

Un milionar chinez s-a răzbunat pe angajații unei bănci pentru că nu i-au permis să intre în instituție fără mască de protecție. Bărbatul și-a retras economiile și a cerut ca cei 780.000 de dolari să fie numărați manual.

Microsoft a ajuns cea mai valoroasă companie din lume

Microsoft a depășit Apple și a devenit cea mai valoroasă companie cotată la bursă din lume, după ce Apple a ratat joi aşteptările privind rezultatele, scrie CNBC.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...