8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ucraina, solicitare pentru AIEA: Dispozitive de măsurare a radiațiilor, materiale de protecție și generatoare diesel

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ucraina, solicitare pentru AIEA: Dispozitive de măsurare a radiațiilor, materiale de protecție și generatoare diesel
Publicat: 25/04/2022, 08:01

Ucraina a cerut Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) o listă de echipamente de care are nevoie pentru operarea centralelor nucleare în timpul invaziei ruse.

Ucraina a solicitat AIEA „o listă de echipamente” necesare centralelor sale nucleare în timpul războiului cu Rusia

Pe lista echipamentelor solicitate de Ucraina sunt incluse dispozitive de măsurare a radiațiilor, material de protecție, asistență pentru computere, sisteme de alimentare cu energie și generatoare diesel.

Rusia invadează Ucraina, ziua 61: Herson, ținta cheie a Federației Ruse / Antony Blinken a vizitat Kievul / Zelenski l-a felicitat pe Macron pentru realegere

Secretarul de stat american Antony Blinken și secretarul Apărării Lloyd Austin au vizitat duminică Kievul, în prima vizită de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Cei doi au anunțat că SUA vor ajuta Ucraina cu alte 700 milioane de dolari.

Primele declarații ale lui Emmanuel Macron după ce a câștigat al doilea mandat de președinte: Acest vot mă obligă pentru anii care vor urma

Emmanuel Macron, reales duminică președinte al Republicii în Franța, a declarat că votul alegătorilor care au ales să blocheze Rassemblement national (Adunarea Naţională, partidul lui Marine Le Pen) „îl obligă pentru anii care vor urma” și spune că va fi „președintele tuturor”.

VIDEO | Explozie la internatul liceului din Călan, județul Hunedoara

Pompierii au intervenit, duminică seara, pentru a stinge un incendiu izbucnit după o explozie la internatul liceului din Călan, județul Hunedoara.

Două cutremure au zguduit România în această dimineață! Ce magnitudine au avut

Două cutremure au avut loc în România, în această dimineață. Cele două seisme s-au produs în zona Vrancea. Niciunul nu a avut o magnitudine mai mare de patru grade.

VIDEO | Horoscopul zilei de 25 aprilie 2022. „Peștii” fac pași în evoluția personală

Horoscopul zilei de 25 aprilie 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Oficial ucrainean: Șeful diplomației americane și șeful Pentagonului au ajuns duminică seara la Kiev

Secretarul de stat american Antony Blinken şi secretarul american al apărării Lloyd Austin au sosit la Kiev şi poartă discuţii cu preşedintele Volodimir Zelenski, a declarat duminică seara, într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare, Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean.

Vladimir Putin, la slujba de Înviere după ce a refuzat un armistițiu cu Ucraina: „Această mare sărbătoare îi unește pe creștinii ortodocși, pe toți cetățenii Rusiei care celebrează renașterea lui Hristos”

Președintele rus Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova. Liderul de la Kremlin a transmis și un mesaj în care vorbește despre „înaltele idealuri și valori morale” care îi unesc pe creștinii ortodocși și despre „sentimentele luminoase” și „credința în triumful vieții”, pe care le trezește în oameni Paștele.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase