Rusia invadează Ucraina, ziua 61: Herson, ținta cheie a Federației Ruse / Antony Blinken a vizitat Kievul / Ambasadorul rus la Washington: Interesele rusești să fie respectate în întreaga lume

Rusia invadează Ucraina, ziua 61: Herson, ținta cheie a Federației Ruse / Antony Blinken a vizitat Kievul / Ambasadorul rus la Washington: Interesele rusești să fie respectate în întreaga lume
Sursa: AP / Mediafax Foto
Publicat: 25/04/2022, 07:28
Actualizat: 25/04/2022, 14:02

Secretarul de stat american Antony Blinken și secretarul Apărării Lloyd Austin au vizitat duminică Kievul, în prima vizită de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Cei doi au anunțat că SUA vor ajuta Ucraina cu alte 700 milioane de dolari.

Președintele ucrainean Zelenski l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru realegere, numindu-l „un adevărat prieten al Ucrainei”.

„Îi doresc succes în continuare pentru binele oamenilor. Îi apreciez sprijinul și sunt convins că ne îndreptăm împreună spre noi victorii comune. Pentru o Europă puternică și unită!”, a scris Zelenski.

Update ora 13:50 – VIDEO | Două monumente sovietice din Cernăuți, demolate: „Gunoiul sovietic nu își are locul în frumosul nostru oraș”

Consiliul Local din Cernăuți a adoptat decizia de a demola două monumente sovietice. Statuile au fost distruse cu ajutorul unui buldozer.

Update ora 12:46 – Rusia cere ca Statele Unite să nu mai livreze armament Ucrainei. „Această practică este inacceptabilă”

Rusia a solicitat Statelor Unite să nu mai trimită armament în Ucraina, a declarat ambasadorul rus de la Washington, Anatoli Antonov, pentru televiziunea de stat rusă.

Update ora 12:31 – Comisar european: UE se pregătește să impună „sancțiuni inteligente” în privința importurilor de petrol din Rusia

Uniunea Europeană pregătește „sancțiuni inteligente” față de importurile de petrol din Rusia, scrie luni presa internațională, citându-l pe vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Update ora 11:26 – Scenariul cumplit pentru Vladimir Putin. Un american dezvăluie ce ar pune capăt carierei liderului de la Kremlin

În vreme ce Rusia și Ucraina se pregătesc pentru ceea ce ar putea fi cea mai mare bătălie de tancuri din Europa postbelică, evoluția războiului lui Vladimir Putin rămâne în continuare imposibil de prezis, scrie Wall Street Journal.

Update ora 07:37 – Ucraina a solicitat AIEA „o listă de echipamente” necesare centralelor sale nucleare în timpul războiului cu Rusia

Ucraina a cerut Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) o listă de echipamente de care are nevoie pentru operarea centralelor nucleare în timpul invaziei ruse.

Update ora 06:36 – Regiunile Dnipropetrovsk, Zaporizhzhia, Harkov, Poltava, Mykolaiv, Odessa se află sub alertă aeriană, transmite Mediafax.

Update ora 06:20 – O tânără a fost reţinută în Piaţa Roşie din Moscova pentru că avea o manichiură albastră şi galbenă şi cuvintele „Nu războiului” pictate pe geantă. Pe numele fetei au fost întocmite două rapoarte, ulterior a fost eliberată.

Update ora 06:00 – La Sevastopol, a fost observată încărcarea rachetelor Kalibr pe un submarin rusesc.

Update ora 05:27 – Herson a devenit o ţintă cheie a Federaţiei Ruse pentru a justifica ocuparea Ucrainei. „Scopul Rusiei este de a crea o conexiune terestră cu Crimeea şi de a domina sudul Ucrainei”, a spus Ministerul Apărării britanic.

Update ora 05:26 – Soldaţii ruşi din regiunea Herson cer ca fermierii să le dea gratuit 70% din recolta viitoare. „Ruşii introduc sclavia. Fermierii aveau voie să semene numai cereale şi floarea soarelui. În districtul Chaplynskyi, fermierii sunt forţaţi să sape şanţuri cu echipamentele lor ”, spune politologul Serghei Danilov.

Update ora 02:00 – Un depozit de petrol din Bryansk, Rusia, a luat foc. S-au auzit explozii înaintea incendiului. Imaginile din satelit de la agenţia de urmărire a incendiilor FIRMS a NASA arată incendii în zona oraşului rusesc Bryansk.

Update ora 01:21 – Rusia a ajuns să se reaprovizioneze cu echipamente sovietice din cauza pierderilor în Ucraina, afirmă publicaţia 19fortyfive.

Update ora 01:20 – Ucraina solicită secretarului de stat al SUA Antony Blinken şi secretarului american al apărării Lloyd Austin arme mai puternice. Marea Britanie a promis că va trimite vehicule militare şi se gândeşte să furnizeze tancuri britanice Poloniei, care la rândul ei va transfera tancurile sovietice T-72 către Ucraina, scrie ABC News.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial