UPDATE | A apărut o nouă înregistrare de la Școala de Vară a tinerilor liberali, în care sunt auzite alte înjurături la adresa PSD / Lider TNL, demis din funcție după scandalul imaginilor (VIDEO)

Publicat: 20/09/2022, 18:25
Actualizat: 20/09/2022, 20:05

Tinerii liberali au participat, în weekend-ul 9-11 septembrie 2022, la Școala de Vară a partidului, organizată în stațiunea Venus, cu tema „Next Level Leadership”. La un moment dat, însă, au făcut o petrecere la care s-au distrat scandând injurii la adresa PSD, nimeni alții decât colegii de coaliție ai PNL. Inițial, au scandat „M…e PSD!”, iar înregistrarea a apărut online și s-a distribuit imediat (vezi mai jos). Acum, însă, a apărut o nouă înregistrare video, în care se aude strigând „Ale, ale… tineretul PSD… să le f… mamele!” (vezi sus). În urma acestui scandal, un lider TNL a fost demis din funcție, marți, 20 septembrie.

UPDATE – Lider TNL, demis din funcție

„În urma incidentelor petrecute în cadrul Școlii de vară a TNL conducerea Partidului Național Liberal a decis să ceară lui Octavian Oprea să își dea demisia din toate funcțiile deținute la nivelul partidului. Octavian Oprea, secretar general al TNL, a fost principalul organizator al evenimentului, organizat în weekendul 9 -11 septembrie 2022 în stațiunea Venus, pe timpul căruia tineri liberali au adresat cuvinte jignitoare la adresa membrilor altor formațiuni politice”, a transmis Partidul Național Liberal (PNL), luni, prin intermediul unui comunicat.

Formațiunea politică precizează că se delimitează de astfel de comportamente care nu fac decât să atace principiile și valorile care stau la baza întregii noastre activități.

„Ne dorim alături de noi cât mai mulți tineri care să înțeleagă că PNL este ghidat de demnitate, solidaritate și respect. Avem nevoie ca tânăra generație să înțeleagă că schimbarea are loc numai prin implicare, iar implicarea necesită asumarea unui rol în societatea din care facem parte”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, premierul liberal Nicolae-Ionel Ciucă l-a demis pe Octavian Oprea din funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României, considerând că modul în care s-a comportat este incompatibil cu funcția publică.

Știrea inițială:

Primele imagini de la petrecerea tinerilor liberali s-au viralizat imediat, apoi au curs scuzele politicienilor:

VIDEO: Youtube/Cosmina Fernoaga

După ce imaginile au apărut pe internet, șefa Tineretului Național Liberal (TNL), Mara Mareș, a reacționat și a transmis că își cere scuze pentru aceste „comportamente inacceptabile”.

,,Îmi cer scuze în numele Tineretului Național Liberal pentru aceste comportamente inacceptabile. Mărturisesc că am aflat acum puțin timp și cu mare neplăcere despre limbajul folosit. Adevărul este că nu putem controla tot, mai ales noaptea târziu. Voi face toate demersurile să identificam persoanele din video și vom avea o discuție pe subiect. Zilele petrecute la Școala de Vară au avut drept obiectiv principal profesionalizarea echipei de tineret, prin traininguri intense și specifice. Aceste activități ne caracterizează, iar pe altele le regretăm”, a transmis Marea Mareș, președintele TNL.

La rândul său, Mihai Ghigiu, președintele Tineretului Social-Democrat, apreciază scuzele și spune că nu va fi afectată coalitia de acest incident. Astfel, scandalul s-a stins imediat, iar ambele părți implicate s-au împăcat repede.

„Fiecare face cât poate. E jignitor și arată o imaturitate… O fi vreun amendament la România Educată? Să încerce să-l pună pe hârtie… E rușinoș ce s-a întâmplat! Președinta TNL am văzut că și-a cerut scuze și eu o felicit, pentru că să recunoști o greșeală este un lucru… Îmi lasă un gust mai mult decât ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat și liderul PSD, Marcel Ciolacu, imediat după izbucnirea scandalului.

Cu o zi înainte, liderul liberal Nicolae Ciucă dădea asigurări că nu sunt probleme în coaliție și aceasta „își vede de drum”, iar orice probleme care pot apărea mai degrabă punctual, la nivel local, pot fi rezolvate în numele stabilității guvernării într-un context internațional dificil.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult