A fost contractat un nou segment din drumul expres Craiova-Pitești. Cât costă 18 kilometri de șosea rapidă

A fost contractat un nou segment din drumul expres Craiova-Pitești. Cât costă 18 kilometri de șosea rapidă
Publicat: 26/06/2023, 19:44
Actualizat: 26/06/2023, 19:50

A fost desemnat câștigătorul contractului pentru finalizarea lucrărilor pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Este vorba1de un segmentul de 17,7 km, dintre Craiova și Robănești. Costul lucrărilor sunt estimate la aproximativ 440 de milioane de lei plus TVA. Drumul va fi construit de o asociație româno-turcă, care are ca termen de finalizare un an și jumătate, dacă licitațația nu va fi blocată de contestații. Asocierea de constructori români și turci va avea la dispoziție 439,29 milioane de lei, fără TVA, și 18 luni pentru a finaliza lucrările, după semnarea contractului.

Finanțarea lucrărilor între Craiova și Robănești este asigurată din Fonduri Europene nerambursabile, iar procedurile pentru semnarea contractului vor putea fi demarate peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații, postează ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook. Contractul precedent a fost reziliat la sfârșitul anului trecut, după ce constructorul italian nu a mai fost capabil să continue lucrările.

Autostrada Ford prinde viteză

Din 2022 se circulă pe Drumul Expres DEx 12 de la Robănești la Slatina (lotul 2), pe aproape 40 de kilometri, iar alți 32 de kilometri ar putea fi deschiși traficului până la finalul anului 2023.

Anul acesta se va circula și pe lotul 3 din Autostrada Ford, de la Slatina la Colonești, singura problemă existând la nodul de descărcare în drumul național pentru a putea fi folosiți toți cei 32 de kilometri.

”Estimăm împreună cu antreprenorul să se circule pe lotul 3 și se discută acum o descărcare provizorie în zona Colonești, în așa fel încât, din cei 32 de kilometri, să folosim și cei 14 kilometri de drum, deci o discuție și tehnică. Aici, specialiștii trebuie să ne spună, pentru că o descărcare provizorie în drumul național existent care nu este făcută la capacități de preluare a traficului așa cum trebuie. Am estimat la 12-14 minute acel drum făcut pe drumul național, s-ar scurta cu câteva minute pe drumul expres.

Dar dacă nodul de descărcare între drumul expres – care este unul provizoriu, nu a fost proiectat inițial – nu este făcut la capacitate, în așa fel încât să preia foarte ușor traficul din drumul național și din drumul expres, există posibilitatea să pierzi cele câteva minute în acea intersecție. Așa că, așteptăm o analiză care să ne arate că, dacă facem această descărcare provizorie, ajută, nu încurcă sau nu anulează practic acei 14 km de drum expres”, a explicat Ionel Scrioșteanu.

Citiți și: VIDEO | A fi sau a nu fi drum expres de la Pitești la Craiova în 2024. Autostrada Ford, în “pană”, pe primii 18 kilometri de la Craiova spre Pitești

FOTO & VIDEO | Cum arată șantierul tronsonului 1 din Drumul Expres Craiova – Pitești. Ministrul Transporturilor a anunțat când se va circula pe acest lot

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Emisiunea de la care Rona Hartner credea că i s-a declanșat boala: 'Acolo am slăbit...
FOTO. Cea mai sexy handbalistă, în costum de baie! Brazilianca face ravagii
Vedete care împlinesc 60 de ani, dar nu-și arată vârsta GALERIE FOTO
Boala cruntă de care suferă Gelu Duminică: Nu știu dacă o să apuc 47 de...
Noi detalii în cazul morții lui Beatrice, tânăra ucisă de patronul magazinului la care lucra....
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Medicilor nu le-a venit să creadă când au văzut! Ce a dus la decesul micuței...
Aceasta e cea mai mare pensie din România! De cealaltă parte, peste 1 milion de...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Delia, gafă colosală! S-a aplecat, fusta s-a ridicat şi s-a văzut tot, în ziua mare
Cele mai CIUDATE obiceiuri ale lui Napoleon! Ce FEMEI îi plăceau cel mai mult?
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stănija, așezarea faimoasă din Munții Metaliferi și căutătorii de aur
Ștefan Bănică, moment emoționant pe scenă, alături de fiica lui, Violeta Bănică. Adolescenta și-a acompaniat...
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...