A murit pictorița Pia Paleologu, mama politicianului Theodor Paleologu

A murit pictorița Pia Paleologu, mama politicianului Theodor Paleologu
Sursa Foto: Facebook / Theodor Paleologu
Publicat: 27/09/2022, 19:17
Actualizat: 27/09/2022, 19:51

Theodor Paleologu a anunțat printr-un mesaj emoționant decesul mamei sale, pictorița Pia Paleologu, în vârstă de 85 de ani.

Theodor Paleologu spunea despre mama sa că este o „zână bună care face miracole”.

„Noaptea trecută a murit mama mea, pictorița și muzeografa Pia Paleologu. Am depus-o la biserica Silvestru, unde astă seară și mîine se va săvîrși slujba stîlpilor și se va citi din Psaltire.

Tot la biserica Silvestru va avea loc, joi la ora 11, slujba de înmormîntare. La Bellu vom ajunge probabil în jur de ora 12:30”, a transmis Theodor Paleologu pe Facebook.

Într-un interviu pentru Formula AS din 2019, Theodor Paleologu făcea un portret al mamei sale.

„Mama e o persoană foarte discretă, niciodată nu a vrut să dea interviuri sau să iasă în faţă. E un pasaj în Tucidide, în „Războiul Peloponesiac”, în­tr-un discurs al lui Pericle, când el spune că pentru o femeie, cel mai bun lucru e să nu se vorbească despre ea. Sigur, în zilele noastre, pare sexistă o asemenea remarcă, însă vă asigur că mama aşa gândeşte.

Mama e istoric de artă, şi gustul ei ex­traordinar s-a simţit întotdeauna. Cum spun fran­cezii, e une fée de la maison, o zână bună care a re­uşit întotdeauna să facă miracole cu puţin şi să amenajeze un interior într-un mod cu totul special.

După ce a murit tata, s-a reîntors la pictură, prima ei iubire. Tablourile ei de azi au ceva foarte diafan, e pictura luminoasă a unei persoane care îşi pierde, progresiv, vederea. Asta e, din păcate, tragedia cu care se confruntă”, spunea Theodor Paleologu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase