A murit Gheorghe Miclăuș, preotul românilor din Torino

A murit Gheorghe Miclăuș, preotul românilor din Torino
Publicat: 18/06/2021, 12:48
Actualizat: 18/06/2021, 12:58

Preotul Gheorghe Miclăuș, în vârstă de 59 de ani, a încetat din viață la Torino, după o lungă suferință, iar anunțul trist a fost făcut pe pagina de socializare a Episcopiei Romano-Catolică Iași.

De aproape 20 de ani, din anul 2002, preotul Gelu a fost capelan al românilor din Torino care se adunau în Biserica „Madonna del Carmine” din acest oraș, fiind un liant în această comunitate pe care a păstorit-o cu multă dedicare și fiind foarte apreciat de această comunitate.

”A trecut la Domnul preotul Gheorghe (Gelu) Miclăuș. După o lungă suferință pe care a purtat-o cu mult curaj și speranță, fiind îngrijit cu sfintele taine, preotul Gheorghe Miclăuș, în vârstă de 59 de ani, a trecut la cele veşnice în noaptea de vineri, 18 iunie 2021, la ora 1.30, la Torino (Italia)”, a transmis Episcopiei Romano-Catolică Iași.

La rândul ei, familia îndurerată de trecerea în neființă a preotului Gelu Miclăuș a postat un mesaj pe pagina acestuia de socializare.

”Familia Miclăuș, cu profundă durere anunță trecerea la Domnul a Părintelui Gelu. Vă suntem recunoscători pentru toată iubirea și rugăciunile voastre. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Preotul Gelu a vestit ”frumusețea vieții creștine și calea mântuirii”

Pe lângă activitatea pastorală bogată, preotul Gelu Miclăuș s-a preocupat să vestească evanghelia, ”frumusețea vieții creștine și calea mântuirii”, așa cum spunea chiar el. Preotul Gelu Miclăuș a ajutat la redactarea revistei ”Lumina creștinului”, în perioada octombrie 1992 – august 1994, fiind și primul redactor al revistei pentru copii ”Isus, prietenul copiilor”.

Părintele a motivat alegerea numelui și în revista cu numărul 100, din anul 2016: ”Am ales acest nume pentru revistă deoarece în viaţă noi ne facem mulţi prieteni, dar cel mai fidel, cel care nu ne părăseşte niciodată şi ne susţine mereu în călătoria noastră pe acest pământ este Isus”.

Pe lângă colaborarea la realizarea manualelor de religie pentru elevii din Dieceza de Iaşi, părintele Gelu a realizat și cartea „Micul catehism explicat copiilor pentru Prima Sfântă Împărtășanie”, care este de un real ajutor pentru copiii care se pregătesc pentru Prima Sfântă Împărtășanie, dar şi pentru cei care au rolul de a ajuta la formarea culturii religioase a copiilor.

Preotul Adrian Blăjuță

Sfântă Liturghie cu recviem pentru odihna sufletului părintelui Gelu Miclăuș în Biserica ”Madonna del Carmine”

Luni – 21 iunie, la ora 15.30 – Monseniorul Cesare Nosiglia, episcop de Torino, va celebra o Sfântă Liturghie cu recviem pentru odihna sufletului părintelui Gelu Miclăuș în Biserica ”Madonna del Carmine” din Torino, biserica în care se adună comunitatea romano-catolică românească din Torino.

”Marți după-amiază, 22 iunie, sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui va ajunge la Bacău, iar la ora 18.00 se va celebra o Sfântă Liturghie cu recviem în Biserica „Sfinții Petru și Paul”. Înmormântarea va avea loc la Traian (BC), miercuri, 23 iunie, la ora 10.30. Să se odihnească în pace!”, a mai scris preotul Adrian Blăjuță pe pagina de Facebook a Episcopiei Romano-Catolică Iași.

Părintele Gelu Miclăuș s-a născut la 12 aprilie 1962 la Traian – Bacău. A absolvit Şcoala Generală de 8 clase în anul 1976 la Bacău, Liceul în anul 1979 la Bacău, Şcoala de Cantori în anul 1982 la Iaşi şi Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi în anul 1989. A fost sfinţit preot la 25 iunie 1989 la Iaşi de către ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București.

A activat ca vicar la Oţeleni (1 august 1989 – 30 august 1990), vicar la Oneşti (1 septembrie 1990 – 3 august 1992), Iaşi (3 august 1992 – 31 iulie 1994), student la Roma, Italia (1994-1997), vicar la Torino, Patrocinio „San Giuseppe” (1997-1998), Torino, catedrala mitropolitană (1998-2000), Torino „Sant’Agostino” (2000-2002).

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Imagini rare cu Oana Cuzino în costum de baie. Arată impecabil la aproape 50 de...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ioana Ginghină în costum de baie! Din acest motiv...
Nuduri artistice. Cum au celebrat americanii Ziua Picturii pe Corp. Imagini NECENZURATE
SOC in lumea sportului! Simona Halep este însărcinată cu primul copil?! SECRETUL s-a aflat:
Imagini unice cu Nadia Comăneci din 1984! Cine era misterioasă doamnă cu ochelari care a...
VIDEO ŞOC! O maşină merge pe contrasens pe A3. Aşa se produc tragediile pe şosea
AUR anunţă că iniţiază un proiect de lege anti-LGBT, similar cu cel din Ungaria
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
AUR iniţiază un proiect de lege anti-LGBT identic cu cel din Ungaria, criticat vehement de...
Imagini rare cu Oana Cuzino în costum de baie. Arată impecabil la aproape 50 de...
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
E OFICIAL! Ajutoarele sociale vor crește anual. Klaus Iohannis a promulgat legea
Ce restricții vor fi pentru românii nevaccinați. Ioana Mihăilă a făcut anunțul chiar azi
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
Rezultate Titularizare 2021: S-au publicat notele pentru educatori, profesori şi învăţători
ULTIMA ORĂ: O nouă epidemie a lovit România. Românii se infectează CU ZECILE! Este alertă...
De joi începe apocalipsa foamei. Consecințele dezastruoase au început să iasă la suprafață
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...