A murit U-Roy! Celebrul artist reggae avea 78 de ani (VIDEO)

A murit U-Roy! Celebrul artist reggae avea 78 de ani (VIDEO)
A murit U-Roy! Celebrul artist reggae avea 78 de ani (VIDEO) / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 19/02/2021, 14:09

Lumea muzicii reggae este în doliu. Artistul jamaican U-Roy, considerat un pionier al muzicii reggae, a decedat la vârsta de 78 de ani, după o intervenție chirurgicală.

Ewart Beckfort a fost supus unei operații la un spital din Kingston, Jamaica, pentru a-i fi oprită o hemoragie internă, scrie Adevărul.ro. Deși operația a decurs bine, artistul, cunoscut sub numele de scenă „U-Roy”, a murit miercuri seară.

Shaggy, omagiu pentru U-Roy

Pionierul stilului vocal „toasting” a fost omagiat de Shaggy și Ghostpoet. Marcia Smikle, partenera de viață a cântărețului, a dezvăluit că acest suferea de diabet, tensiune și avea probleme la rinichi.

În ultimii ani, U-Roy a fost internat de mai multe ori în spital.

Născut în Jones Town, Kingston, în septembrie 1942, U-Roy a debutat ca DJ în 1961. Ulterior, a adoptat stilul „toasting”, pentru reggae și piese de dans, devenit popular în toată Jamaica în anii 1960-1970.

„Natty Rebel”, printre succesele lui U-Roy

Printre albumele lui celebre se numără „Dread in a Babylon” (1975) şi „Natty Rebel” (1976). În 2004, a colaborat cu grupul jamaican Toots and the Maytals la albumul „True Love”, premiat cu Grammy. În anul 2007, guvernul jamaican l-a recompensat pentru contribuţia la muzică și artă, transmite sursa citată.

A murit Chick Corea, legenda jazz-ului american. Artistul avea 79 de ani și suferea de o formă rară de cancer

Chick Corea, legenda jazz-ului american, a murit pe 9 februarie din cauza unei forme rare de cancer, la vârsta de 79 de ani, potrivit unui comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care, pe tot parcursul călătoriei, au ajutat la strălucirea focurilor muzicale. Sper că cei care simt nevoia de a juca, de a scrie, de a cânta într-un spectacol pot face acest lucru. Dacă nu este pentru ei înșiși, atunci pentru noi. Nu doar pentru că lumea are nevoie de mai mulți artiști, ci pentru că este mai distractiv”, a spus el într-un mesaj scris înainte de moartea sa, conform declarației pregătite de echipa sa.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase