UPDATE: FOTO-VIDEO | Accident feroviar GRAV în Teleorman. 12 persoane au fost rănite, după ce trenul în care se aflau ar fi intrat „VIOLENT” într-un marfar încărcat cu mașini Ford

Publicat: 13/03/2023, 13:40
Actualizat: 13/03/2023, 23:01

Accident feroviar grav în județul Teleorman, între Roșiorii de Vede si Măldăeni. Patru persoane au ajuns la spital după ce trenul în care se aflau și care circula pe ruta Arad-Bucureşti Nord s-a oprit brusc, pentru a evita ciocnirea de un alt tren care transporta vehicule Ford.

UPDATE 6: Vagoanele DERAIATE în stația Roșiori Nord au fost repuse pe șină. Ce lucrări urmează în zona accidentului feroviar

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a informat, luni, că la ora 21.10 s-au finalizat operațiunile de repunere pe șină a celor trei vagoane deraiate din compunerea trenului privat de marfă, în stația Roșiori Nord din județul Teleorman.

Astfel, marți, 14 martie 2023, personalul feroviar de specialitate va verifica liniile de cale ferată din zona deraierii și va executa lucrările de reparații la infrastructura feroviară afectată, astfel încât circulația trenurilor în stația Roșiori Nord să poată fi reluată în condiții normale si de siguranță și pe liniile 4, 5 și 6.

Traficul feroviar pe raza stației Roșiori Nord se desfășoară în continuare, până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, doar pe liniile 1,2 și 3, însă fără implicații majore în circulație.

UPDATE 5: Directorul CFR CĂLĂTORI, despre incidentul feroviar din Teleorman: „Mecanicul a văzut semnalul roșu și a mers mai încet, sperând să i se facă verde”

Directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, a reacționat – luni – după incidentul feroviar din Roșiori (județul Teleorman), din această dimineață, când un tren CFR Călători, care nu a oprit la semnalul roșu, a intrat într-un tren marfar. Preoteasa a precizat că a mers personal la locul accidentului pentru a afla mai multe detalii despre acest eveniment.

„Vin de la Roșiori, de la locul faptei, și am văzut cu ochii mei ce s-a întâmplat. A fost un tren de călători în spatele unui tren de marfă și aici este prima eroare, un tren de călători nu merge niciodată în spatele unui tren de marfă, dar asta este o altă problemă, și un mecanic care spune că a văzut semnalul roșu și a mers puțin mai încet, sperând să i se facă verde în continuare. Nu mă întrebați detaliile, le va da dânsul, este o echipă de anchetă a autorității de investigare”, a declarat directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, la Europa FM.

El a afirmat că este, exclusiv, vina mecanicului trenului de călători care trebuia să oprească la semnalul de stop și că nu au existat alte probleme.

UPDATE 4: CFR: Mecanicul trenului de călători a depășit semnalul de intrare în stație, care era în poziția „Oprire”

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația pe raza stației CF Roșiori Nord se desfășoară în continuare doar pe liniile 1,2 și 3, iar pentru repunerea pe șină a celor două vagoane deraiate și a vagonului răsturnat, din compunerea trenului privat de marfă, personalul feroviar de specialitate al SRCF CRAIOVA va interveni cu o macara de mare tonaj (125 tone).

„Menționăm totodată faptul că, din primele verificări și conform informațiilor preliminare transmise de personalul feroviar aflat la fața locului, mecanicul trenului IR 1822, care urma să intre în stație la altă linie, a depășit semnalul de intrare în stație, care era deja în poziția OPRIRE (culoarea ROȘIE) și a tamponat ultimul vagon al garniturii de marfă, aflată în mers pentru garare. Aceste informații sunt deja verificate și analizate de membrii Comisiei de anchetă AGIFER, comisie care va stabili cu exactitate cauzele producerii deraierii trenului privat de marfă”, conform CFR.

Călătorii din trenul IR 1822 au fost preluați de trenul IRN 79, care a sosit în București Nord la ora 9.36.

În ceea ce privește trenul IR 1822, acesta a fost retras din zona semnalului de intrare al stației Roșiori Nord, la ora 11.17, garnitura urmând să circule, fără călători, până la București Nord.

„Pentru restabilirea traficului feroviar în condiții normale pe raza stației CF Roșiori Nord, vă informăm că personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului de marfă, astfel încât intervențiile de repunere pe șină a vagoanelor deraiate să se desfășoare în condiții de siguranță și să fie finalizate în cel mai scurt timp.

Reamintim faptul că, deraierea vagoanelor din compunerea trenului privat de marfă a avut loc în cursul acestei dimineți, la ora 03.54, pe linia 5, din stația CF Roșiori Nord. Trenul privat de marfă avea în compunere 26 de vagoane încărcate cu autoturisme și circula în relația Craiova – Palas.

CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar depune toate eforturile pentru restabilirea circulației în cel mai scurt timp și în condiții normale, pe raza stației Roșiori Nord”, conchide CFR.

UPDATE 3: Agifer: Trenul accelerat a „tamponat violent” marfarul încărcat cu mașini Ford

O nouă ipoteză se conturează în cazul accidentului feroviar de luni dimineață, din județul Teleorman, după ce, inițial, autoritățile au anunțat că mecanicul trenului de pasageri a reușit să frâneze la timp.

Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigație Feroviar, care se ocupă de investigarea accidentului, spune că trenul accelerat a „tamponat violent” marfarul încărcat cu mașini Ford. „A existat un semnal care indica roşu şi a fost depăşit”, subliniază el.

„Un tren de călători, 1822, care circula pe distanţa Arad-Bucureşti Nord, a ajuns din urmă un tren de marfă al operatorului DP Cargo, care era încărcat cu autoturisme Ford, în urma acestei ajungeri din urmă şi tamponări violente fiind deraiate ultimele trei vagoane din trenul de marfă. Ceea ce putem să vă spunem este că a existat un semnal care indica roşu – oprire – şi a fost depăşit, ajungându-se un alt tren din urmă”, a declarat Laurenţiu Dumitru, director Agifer.

(Citește continuarea aici…)

Accident feroviar în Teleorman. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.
Accident feroviar în Teleorman. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

UPDATE 2: Patru persoane au ajuns la spital

În urma accidentului feroviar de luni, 12 persoane au fost rănite, iar patru dintre ele au fost transportate la spital. Celelalte opt victime au fost asistate medical la fața locului.

„Dintre cele 4 victime, un bărbat de cca. 46 de ani și o femeie de aprox. 30 de ani au fost transportate la UPU Alexandria, cu traumatisme la nivelul membrelor și capului, conștiente și cooperante, iar alte două persoane, un bărbat de cca. 59 de ani și o femeie de aprox. 61 de ani au fost transportate la Spitalul Municipal din Roșiorii de Vede, cu traumatisme la nivelul membrelor”, conform unei actualizări transmise de ISU.

Accident feroviar în Teleorman. A fost activat Planul Roșu de Intervenție
Accident feroviar în Teleorman. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

UPDATE 1: Ford confirmă că un tren încărcat cu vehicule Ford a fost implicat în incidentul de luni dimineața

„Confirmăm că un tren încărcat cu vehicule Ford a fost implicat într-un incident în această dimineață în gara Rosiorii de Vede. În acest moment așteptăm mai multe informații.

În conformitate cu politicile noastre, toate vehiculele aflate în tranzit fac obiectul asigurărilor. În prezent, autoritățile derulează investigațiile necesare, pe care le sprijinim împreună cu furnizorul nostru de transport”, a transmis compania Ford.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un accident feroviar s-a produs luni dimineață în județul Teleorman. Între localitățile Măldăeni – Roșiorii de Vede, două trenuri au intrat în coliziune. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

În urma impactului, la fața locului s-a dispus mobilizarea de forțe. Au intervenit două autospeciale de descarcerare, o autospecială pentru victime multiple, șapte ambulanțe SMURD, opt ambulanțe de la Serviciul Județean Teleorman, o autospecială de stingere și două autospecialele de prima intervenție și comandă.

Accident feroviar în Teleorman. A fost activat Planul Roșu de Intervenție
Accident feroviar în Teleorman. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Trei victime, transportate la spital

Planul Roșu de Intervenție a fost activat la ora 04.05. Până în acest moment sunt trei victime transportate la spital, conștiente și cooperante, și alte 10 persoane monitorizate la fața locului cu traumatisme ușoare.

În tren au fost aproximativ 280 de persoane dintre care 200 au fost transportate la gara din Roșiori, restul urmând să fie preluate de o garnitură de tren pusă la dispoziție de CFR. Misiunea continuă.

Accident feroviar în Teleorman. A fost activat Planul Roșu de Intervenție
Accident feroviar în Teleorman. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

CFR Călători: Sunt posibile și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători

CFR Călători a transmis: „În cursul acestei dimineți, din cauza deraierii la intrare în stația Roșiori Nord a unui vagon din compunerea unui tren de marfă, circulația trenurilor se desfășoară cu dificultate.

Din primele informații, trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgență a trenului s-au lovit, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri.

Ceilalți pasageri din tren au fost preluați de trenul IR 79, Budapesta – București Nord.

Până la restabilirea circulației în condiții normale, sunt posibile și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, CFR Călători aplicând întocmai instrucțiunile acestuia”.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima mai mult
Maya Radu
Absolventă a Universității “Valahia” din Târgoviște, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Maya Radu are o vastă experiență mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția