Accident grav în Austria. Un român a murit, încarcerat în mașina condusă de un conațional în stare de ebrietate

Accident grav în Austria. Un român a murit, încarcerat în mașina condusă de un conațional în stare de ebrietate
Accident grav în Austria. Un român a murit, încarcerat în mașina condusă de un conațional în stare de ebrietate / Foto: Pixabay.com - caracter ilustrativ
Publicat: 18/01/2022, 07:13

Un accident grav a avut loc duminică seară, în Kapfenberg, unde o mașină în care se aflau trei persoane a părăsit drumul și s-a răsturnat. Un român de 40 de ani a murit în urma rănilor suferite.

Potrivit stiridiaspora.ro, care citează presa austriacă, cu puțin înainte de ora 23.30, un român de 27 de ani din cartierul Bruck-Murzzuschlag a condus un vehicul pe B116 din Bruck spre Kapfenberg.

În momentul în care șoferul a virat la dreapta în Arbeitergasse din zona Murzbogen, mașina a părăsit carosabilul și a ajuns pe o pantă în direcția drumului federal B116. Vehiculul s-a răsturnat de mai multe ori, a lovit un copac și s-a oprit în șosea.

Bărbatul de 27 de ani a reușit să iasă din mașina distrusă. El a suferit răni minore și a fost dus la spital, unde un test de alcoolemie a stabilit că era în stare de ebrietate.

Acestuia i-a fost retras, deocamdată, permisul de conducere.

În mașină mai erau alți doi români. Pompierii au eliberat un pasager de 35 de ani, care a suferit răni grave. Din păcate, pentru celălalt român, de 40 de ani, nu s-a mai putut face nimic.

Martorii au precizat că tânărul român beat conducea cu viteză mare pe drumul comunal cu limită de 30 km/h. Dintre victime, doar șoferul de 27 de ani purta centură și, mai mult, airbag-urile mașinii nu s-ar fi declanșat, în momentul producerii accidentului.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult