Raed Arafat, despre accidentul grav din București: „Au fost mobilizate toate forțele de la serviciul de ambulanță, de la SMURD”

Raed Arafat, despre accidentul grav din București: „Au fost mobilizate toate forțele de la serviciul de ambulanță, de la SMURD”
Un accident rutier grav a avut loc vineri la intrarea în pasajul Unirii, din Capitală. Un autocar în care se aflau 47 de cetățeni greci a intrat în limitatorul de înălțime. Patru persoane au fost încarcerate.
Publicat: 23/12/2022, 16:20
Actualizat: 23/12/2022, 16:37

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, prezent la locul gravului accident de circulație care a avut loc vineri în apropierea Pasajului Unirii din București, a precizat că autoritățile au intervenit cu toate forțele disponibile.

Acesta a transmis că 22 de persoane au fost transportate la spitalele de urgență din Capitală.

„După cum ați văzut, din păcate a fost un accident destul de grav. Au fost mobilizate toate forțele de la serviciul de ambulanță, de la SMURD, bineînțeles pe lângă forțele de la poliție și jandarmerie. La acest moment, numărul total, care va fi detaliat, este de 22 de persoane transportate la patru spitale.

Din păcate, pacientul care a fost în stop cardiac și s-a încercat resuscitarea lui a fost declarat decedat. Am mai avut un pacient intubat tot la Floreasca, în stare critică. Tot ce pot să vă spun acum, au mai rămas persoane care nu au necesitat îngrijiri medicale, au fost preluate de ISU și duse la hotelul unde era destinația lor, urmând ca, ulterior, colegii de la poliție să sprijine cu aducerea bagajelor când se termină investigația la fața locului.

Deci, în acest moment, intervenția s-a finalizat, a mai rămas doar șoferul care trebuie să stea de vorbă cu poliția, ca în procedurile normale, restul sunt fie la spitale, fie sunt la hotel. La cererea spitalelor, am vorbit cu ambasada Republicii Elene și am asigurat să trimită translator. O să fie translator și la Spitalul Universitar și la Floreasca și la celelalte spitale dacă solicită, pentru că unele persoane nu știu limba engleză”, a declarat Raed Arafat.

Accident grav la intrarea în pasajul Unirii din București

Un accident rutier grav a avut loc vineri la intrarea în pasajul Unirii, din Capitală. Un autocar în care se aflau 48 de cetățeni greci a intrat în limitatorul de înălțime. Trei victime sunt în stop cardiorespirator. Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii, anunță Brigada Rutieră.

„Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității.

Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii.

În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane.

În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație.

La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație”, a transmis, vineri, Brigada Rutieră a Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare