Actorul Florin Zamfirescu a participat la protestul din Capitală: „Mitingul este direcționat către vaccinuri, când de fapt este provocat de sărăcie”

Actorul Florin Zamfirescu a participat la protestul din Capitală: „Mitingul este direcționat către vaccinuri, când de fapt este provocat de sărăcie”
Actorul Florin Zamfirescu / Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 03/10/2021, 12:48
Actualizat: 03/10/2021, 13:15

Actorul Florin Zamfirescu , în vârstă de 72 de ani, revoltat din cauza deciziilor autorităților pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, a participat, sâmbătă, la protestul din Piaţa Universităţii. Actorul, vaccinat împotriva SARS-CoV-2, a declarart că speră ca actualul Guvern să cadă.

„Mitingul de azi este direcționat către vaccinuri, când de fapt este provocat de sărăcie, de teama zilei de mâine, de împrumuturile în care a fost îngropată țara, de dispariția bunurilor noastre în neant, de spolierea averilor naționale – petrol, gaze, păduri, pământuri, fabrici, uzine și mai ales oameni”, a scris actorul sâmbătă seara, pe contul de Facebook.

„Suntem jigniți de minciuni și blasfemii”

Câteva mii de persoane au participat la acțiuni de protest, sâmbătă, în Capitală, pentru a-și arăta nemulțumirea față de măsurile restrictive luate de autorități.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat sâmbătă, în legătură cu protestul anunţat de reprezentanţii AUR că „este o situaţie care va fi gestionată la nivelul ordinii publice”, adăugând că, din câte ştie, manifestaţia „nu are aprobare” . Jandarmeria București anunțase că potrivit cadrului legal în vigoare, în actualul context epidemiologic, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, care trebuie să poarte măști de protecție, dă se dezinfecteze pe mâini și să mențină distanța minimă de un metru.

„Suntem jigniți de minciuni și blasfemii, de statui ale criminalilor românilor, de interzicerea credinței, de corupția la vârf, de moralitatea distrusă, de blocajul învățământului și de pervertirea copiilor, de distrugerea copilăriei lor, de uciderea fetelor noastre, neprotejate de nimeni, de cinismul rânjetului de lup al celor care deturnează doar spre vaccin sensul revoltei acestui popor ostracizat…”, a transmis actorul pe rețeaua de socializare.

Într-o intervenție la Antena 3, Florin Zamfirescu și-a eprimat speranța ca actualul Guvern să fie schimbat.

„Am ieşit în stradă, pentru că, socotesc că România este un vapor eşuat. S-a ales praful de tot ce am sperat. Şi am ţipat şi ne-am bucurat acum 31 de ani. Când eram în acelaşi loc, la Piaţa Universităţii, eram în balconul Universităţii şi eram fericiţi cu toţii că ţara nu are nicio datorie. Speram că cei care ne vor conduce or să cârmească vaporul ăsta, care astăzi este eşuat. S-a ales praful de visurile noastre, de tinereţile noastre, de copiii noştri, de urmaşii noştri, de nepoţi. S-a ales praful de români.Acum am ieşit, pur şi simplu, din disperare. Speranţe mari nu am. Sper să cadă acest Guvern. Sper ca în ultima clipă să apară omul necesar la conducerea ţării, pentru că toţi care sunt acum la conducerea ţării, sunt nişte Iuda, vânduţi, trădători. Cîţu a zis că românul o duce foarte bine, ce probleme aveţi? Păi ce se întâmplă cu copiii, ce se întâmplă cu şcolile, ce se întâmplă cu batjocura cu obligaţiie, cu interdicţiile? Ce se întâmplă? Mai avem vreun pic de libertate când totul este obligatoriu şi interzis?”, a declarat, la Antena 3, Florin Zamfirescu, relatează Adevărul.

În iunie, Florin Zamfirescu a lansat un apel către autorități să nu mai continue campania de vaccinare a copiilor, demers pe care l-a apreciat ca fiind „o nenorocire”.

Florin Zamfirescu a fost rector al Universității Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (2000 – 2008) și deține două premii de excelență pentru interpretare „Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler” și „Premiul pentru excelență în Cinematografia Romănă”, potrivit Cinemagia. În 2016, el decisese să se implice în politică și să devină purtătorul de cuvânt al PRM.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Prințul Harry, într-un nou scandal de proporții. Fotograful regal l-a dat de gol
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912