Acuzații de neglijență la Spitalul Județean Târgu Jiu. Rudele unei paciente spun că au găsit-o pe femeie cu un picior rupt și cu vânătăi

Acuzații de neglijență la Spitalul Județean Târgu Jiu. Rudele unei paciente spun că au găsit-o pe femeie cu un picior rupt și cu vânătăi
Sursa foto: Spitalul Județean Gorj
Publicat: 08/12/2021, 09:14

Familia unei paciente internate la Spitalul Județean din Târgu Jiu susține că a găsit-o pe femeie cu un picior rupt și plină de vânătăi în urma spitalizării.

Rudele acuză cadrele medicale de neglijență, însă reprezentanții spitalului susțin că pacienta ar fi căzut în baie și în acest mod și-ar fi rupt piciorul, informează Digi24.

De asemenea, conducerea spitalului spune că femeia ar fi avut vânătăile acuzate de familie de acasă.

Florina Răscol, fiica femeii, spune, însă, că angajații spitalului nu ar fi avut grijă așa cum ar fi trebuit de mama sa, în vârstă de 72 de ani.

„O duc bună la spital, sănătoasă, pe picioarele ei și o găsesc cu picioarele rupte. Nu vrea să-mi spună și mie nimeni ce s-a întâmplat. Zice că a căzut din pat. Cum să cadă din pat și să și rupă piciorul în halul ăla. Nu cred așa ceva, e imposibil. O să fac o plângere la poliție, o să fac și la parchet”, spune fiica femeii.

Reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu: „Medicul a observat că pacienta avea mai multe echimoze pe picioare”

Conducerea spitalului recunoaște că femeia ar fi căzut în incinta unității sanitare și și-ar fi rupt piciorul, dar susține că pacienta a mai avut astfel de episoade și acasă, venind la spital plină de vânătăi.

„Medicul a observat că pacienta avea mai multe echimoze pe picioare și i-a spus acest lucru fiicei doamnei. Contrar recomandărilor medicilor,  pacienta s-a ridicat și a mers la baie, aici a căzut, o infirmieră a auzit exact în momentul în care s-a accidentat și a intervenit și a ajutat-o”, spune purtătorul de cuvânt al Spitalului  Județean Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.

Managerul unității medicale a declarat că face verificări în acest caz.