Acuzații TERIFIANTE la adresa unei educatoare de la o creșă din Constanța. ”Băiatul era plin de vânătăi și avea urme de unghii de femeie în mânuță”

Acuzații TERIFIANTE la adresa unei educatoare de la o creșă din Constanța. ”Băiatul era plin de vânătăi și avea urme de unghii de femeie în mânuță”
Potrivit psihologului care l-a evaluat, micuțul ar fi rămas cu traume în urma agresiunilor pe care le-ar fi suferit la creșă din partea educatoarei sale
Publicat: 18/03/2024, 09:00

Acuzații grave la adresa unei tinere educatoare de la o creșă din Constanța. Mama unui băiețel a făcut reclamație la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, deoarece fiul său, care avea 2 ani și 5 luni, ar fi fost agresat la creșa privată unde era înscris. După ce a observat, două zile consecutiv, vânătăi și semne de unghii pe corpul băiatului, femeia l-a dus la spital. În urma investigațiilor, medicii au stabilit că urmele sunt rezultate ale unei agresiuni. Mama micuțului a mers cu el și la psiholog, care i-a confirmat teama puternică a băiețelului în relația cu educatoarea sa.

În toamna anului 2022, atunci când și-a înscris băiețelul la creșa privată ”Little Kids”, unde taxa lunară era de 1.330 de lei, A.C., o mămică din Constanța s-a gândit că micuțul va beneficia de o îngrijire atentă din partea personalului de aici.

După doar câteva zile însă, ar fi găsit pe corpul acestuia vânătăi și semne de unghii, care i-au ridicat mari semne de întrebare. Inițial, a încercat să afle de la băiețel ce i s-a întâmplat, dar acesta era prea mic pentru a-și putea exprima detaliat cauza suferinței.

”În primele două zile, s-a acomodat bine, nu plângea. După aceste zile însă, mi-a venit acasă vânăt tot și plângea că nu vrea la creșă. Nu voia să îl dezbrac ca să îi fac baie, iar când l-am băgat în cadă, am văzut că băiatul era plin de vânătăi și avea urme de unghii de femeie într-o mânuță. L-am întrebat ce s-a întâmplat și se acoperea ca și cum îi era rușine”, ne-a povestit mama copilului.

”Îmi zicea că doamna bate, se tăvălea pe jos și nu mai voia să intre în creșă”

Fără să reușească să obțină vreo informație de la copil, mămica l-a dus și în următoarea zi la grădiniță, moment în care acesta a refuzat să mai intre în clădire.

”Îmi zicea că doamna bate, se tăvălea pe jos și nu mai voia să intre în creșă. Într-un final, l-a luat doamna îngrijitoare în brațe și l-a băgat în clădire. Când am venit să îl iau acasă, o văd pe educatoarea, care avea 27 de ani, cum îl trăgea după ea, efectiv îl smucea de ziceai că era animal. O întreb ce s-a întâmplat și îmi spune că a tras o fetiță de păr și că a luat atitudine față de el. Mi-a spus că l-a scos în fața clasei să stea zece minute cu capul în jos, să-și ceară scuze față de toți copiii, să se simtă rușinat și să nu se mai repete. Gândiți-vă cum s-ar simți orice copil nou în colectivitate într-o astfel de situație!”, ne-a mai povestit mama copilului.

Micuțul avea pe corp vânătăi și urme de unghii, susține mama lui

De data aceasta, mămica a verificat imediat dacă băiețelul are urme de agresiune, fără să mai treacă pe acasă.

”Când i-a arătat poza cu educatoarea, s-a băgat sub canapea”

Când a văzut vânătăi proaspete, femeia i le-a arătat educatoarei, iar apoi s-a dus imediat cu băiețelul la spital.

”M-am dus direct la Spitalul Județean Constanța și mi-au scris pe hârtie «agresiune afirmativ». De acolo, m-am dus la medicină legală. Doctorița de aici a zis că este sută la sută agresiune, a trecut pe certificatul medico-legal că are vânătăi și înțepături de unghii, care necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale. Eu sunasem deja la Protecția Copilului, iar ulterior am fost chemată cu toate documentele și mi s-a spus că instituția s-a autosesizat, deoarece documentele medicale confirmă agresiunea. Au făcut plângere la Poliție, fiind chemată și eu la Poliție pentru a susține plângerea, Dosarul a fost repartizat la Serviciul de Siguranță Școlară și trimis ulterior la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța pentru continuarea cercetărilor”, ne-a mai spus femeia.

Mama copilului susține că, în urma agresiunilor pe care le-ar fi suferit, după doar câteva zile de mers la creșă, băiețelul a refuzat să mai intre în sediul instituției

Micuțul a fost dus și la psiholog, care a confirmat spaima acestuia în relația cu cea care i-a fost educatoare.

”Când i-a arătat poza cu educatoarea, s-a băgat sub canapea și a început să plângă. Și psihologul mi-a confirmat că a fost maltratat”, ne-a mai spus femeia.

Nu i s-ar fi pus la dispoziție înregistrările

Încă de la început, conducerea creșei ar fi informat-o că părinții nu au posibilitatea să își vadă copiii pe camere de supraveghere live, însă, dacă vreodată apare vreo problemă, li se pot pune la dispoziție înregistrări.

Cu toate acestea, în momentul în care mămica a solicitat înregistrările care ar fi putut clarifica lucrurile, directoarea instituției ar fi refuzat să i le arate.

Certificatul medico-legal atestă că micuțul a fost agresat

”Poate copilul s-a zgâriat acasă”

Contactată de Gândul, directoarea creșei ”Little Kids”, Simona Piștalu, a prezentat o altă versiune a acestui caz.

”A fost o mămică care a avut două zile la creșă copilul, era în perioada de acomodare. A cerut să fie transferat la altă grupă, unde era înscrisă fetița unei cunoștințe, dar nu aveam loc și cumva s-a supărat și a făcut reclamație la Protecția Copilului. Noi suntem de 12 ani pe piață și cine ne cunoaște știe că ne dăm tot interesul. Poate copilul s-a zgâriat acasă, nu avea nicio urmă când a plecat de la grădiniță. Doamna educatoare era însărcinată atunci și a și intrat în concediul de creștere a copilului. S-au deplasat atunci la noi și de la Politie, și de la Inspectoratul Școlar și s-a rezolvat favorabil nouă”, ne-a spus directoarea Simona Piștalu, deși cercetările sunt încă în derulare.

CITEȘTE ȘI:

„Vă crăp capul”. Scene REVOLTĂTOARE filmate cu camera ascunsă într-o așa-zisă grădiniță privată din Popești Leordeni / Poliția a deschis o anchetă

MĂRTURIILE copiilor care ar fi bătuţi într-o grădiniţă din Ploieşti: „O trăgea de păr şi îi dădea palme în cap”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii