Adi Bărar, liderul CARGO, a murit după ce s-a infectat cu COVID-19. Artistul era internat în stare gravă la ATI (VIDEO)

Adi Bărar, liderul CARGO, a murit după ce s-a infectat cu COVID-19. Artistul era internat în stare gravă la ATI (VIDEO)
Publicat: 08/03/2021, 09:10
Actualizat: 08/03/2021, 09:27

Adi Bărar, liderul trupei Cargo, a murit, luni dimineață. Muzicianul era internat în stare gravă la spital, după ce a fost confirmat cu Covid-19.

Anunțul trist a fost făcut pe pagina de Facebook a trupei Cargo.

Adi Bărar avea 61 de ani: „Voi fi aproape de voi!”

Adi Bărar avea 61 de ani.

„Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat pană azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Barar! 15.01.1960 – 08.03.2021.

„Și de-o fi și eu să mor/ Nu vreau să vă întristați!/ Să cântați și să jucați, până în zori… / Și dacă din când în când/ O să mă primiți în gând/ VOI FI APROAPE DE VOI!”.”, au anunțat colegii îndurerați ai artistului.

„Starea de sănătate mai fragilă ca oricând”

Adi Bărar a fost internat în spital pe 25 februarie 2021, iar foștii săi colegi de trupă au scris pe Facebook că se află într-o stare „mai fragilă decât ne-am fi putut închipui”.

„Azi, ziua de joi, il gaseste pe Adi Barar la spital! Suntem ingrijorati pentru situatia in care se afla! Starea lui de sanatate, este mai fragila dacât ne-am fi putut inchipui, obisnuiti fiind cu un Adi cu o constitutie fizica puternica. Toate gandurile noastre sunt acum alaturi de el, dorindu-ne totodata ca trecerea prin aceste momente sa fie facuta cu respect si decenta din partea tuturor. Multumim! Va vom tine la curent!”, scriau artiștii, îngrijorați de soarta lui Adi.

Adi Bărar a format Cargo în 1985

Adi Bărar locuia în Timișoara. Fondatorul trupei Cargo a avut Covid-19 și a fost internat în stare gravă, intubat la ATI.

Adrian Armand Bărar s-a născut pe 15 ianuarie 1960 la Timișoara. A început să cânte la chitară pe când era un copil, la nici nouă ani.

În anul 1985, Adi Bărar a fondat trupa rock Cargo, una dintre cele mai longevive și mai de succes formaţii de gen din România, cu o priză uriașă la publicul de toate vârstele.

De atunci, formaţia rock Cargo a trecut prin mai multe transformări, dar și-a păstrat profesionalismul și dedicația.

Regretatul Leo Iorga (decedat în 2019) a fost cel care a dat prima oară voce trupei, iar după mai multe schimbări de componenţă, a fost înlocuit de Ovidiu Ioncu, poreclit „Kempes”.

Primul album Cargo, „Povestiri din gară” a apărut în 1992 şi cuprinde nouă piese.

Din grup mai fac parte Adrian „Baciu” Igrişan (voce/ chitară), Tavi Pilan (tobe), Ionuţ Cârjă (clape) şi Alin Achim (bas).

„Adi Bărar Band”, un alt proiect de suflet al artistului Adi Bărar

Fiind un mare admirator al muzicii blues, în anul 2009 pune bazele unui proiect de suflet „Adi Bărar Band” (ABB). Alături de Kombell Cramba (bass)și Cristi Rațiu ”Aciduțu” (tobe), în anul 2017 imprimă și primul material muzical care se intitulează ”Hold On”, ce conține cântece alese din genurile muzicale Rhytm and Blues, Funk și Rock and Roll, începând cu anii ’50, reorchestrate, rearanjate cu o execuție și un sunet modern, relevă Wikipedia.org.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult