Un adolescent român, campion la înot și component al lotului național al Italiei, a murit de COVID-19

Un adolescent român, campion la înot și component al lotului național al Italiei, a murit de COVID-19
Un adolescent român, campion la înot și component al lotului național al italiei, a murit de COVID-19 / Foto: antena3.ro / cronachemaceratesi.it
Publicat: 12/01/2022, 07:22
Actualizat: 12/01/2022, 10:33

Emanuelle Alessandro Pandele, un român de 17 ani, campion la înot și component al lotului național al Italiei, a murit de COVID-19.

Adolescentul a fost internat mai multe zile la ATI, scrie antena3.ro. Inițial, a fost dus la spitalul din Macerata, iar apoi de urgență la Ancona, la Terapie Intensivă, unde a murit în noaptea de luni spre marți.

Emanuelle era rezident, alături de familia sa, în Montecassiano, Macerata. Era un înotător de elită, câștigător a numeroase trofee în sport, alături de lotul național al Italiei.

Românul suferea de o boală care nu îi permitea să se vaccineze anti-COVID.

Vestea morții sale a venit ca un șoc pentru Federația Italiană de Înot.

Sergiu Balaban, jurnalist român stabilit în Italia, a confirmat decesul tânărului: ”Emanuele era român, avea 17 ani. Era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei. Am fost la Macerata în 2018 să filmez un reportaj despre el. Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe. Aseară a murit din cauza unor complicații post covid. N-aș fi scris asta aici daca nu apărea în presa italiană, chiar dacă aflasem devreme. Păcat. O îmbrățișare familiei”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult