Adrian Năstase, despre ultimele atacuri ale rușilor în Ucraina: „Sunt convins că am intrat într-o nouă fază, mult mai periculoasă și mai irațională”

Adrian Năstase, despre ultimele atacuri ale rușilor în Ucraina: „Sunt convins că am intrat într-o nouă fază, mult mai periculoasă și mai irațională”
Publicat: 25/04/2022, 22:25

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a vorbit despre semnificația atacurilor rușilor din Ucraina în timpul sărbătorilor pascale. El spune că s-a intrat într-o fază mult mai periculoasă și mai irațională a războiului și că e posibil să se întâmple „lucruri și mai periculoase”.

„Un moment important pe care trebuie să îl avem în vedere când analizăm situația din Ucraina îl reprezintă scufundarea navei Moskva, care probabil a generat un efect politic și psihologic extraordinar în Rusia, și mai ales la nivelul conducerii, la nivelul lui Putin” a spus Adrian Năstase, la Antena 3.

„Sunt convins că am intrat într-o nouă faza, o fază mult mai periculoasă și mai irațională și putem să ne așteptăm la lucruri și mai periculoase.

Este clar că ceea ce se întâmplă acum, bombardamente pe zona de vest, zona de centru, au rostul de a crea presiune și mai mare, de a încerca realizarea unor scopuri, chiar dacă limitate, privind cucerirea de teritorii în zona Donbas.

Linia roșie pe care o vor acceptă rușii în ceea ce privește ajutoarele din exterior către Ucraina – aici avem o posibilă trecere, din punctul lor de vedere, de la ceea ce înseamnă asistență umanitară către zona de asistență militară, echipamente, care s-ar înscrie, în opinia lor, în ceea ce în drept se numește cobeligeranță. Există riscul de a se transforma un conflict local, într-un conflict mai larg, chiar global”, a mai precizat fostul premier.