Afacerist austriac, ridicat de procurorii DIICOT după ce a pus microfoane în casa fostei amante. Femeia era urmărită cu ajutorul unor detectivi particulari

Afacerist austriac, ridicat de procurorii DIICOT după ce a pus microfoane în casa fostei amante. Femeia era urmărită cu ajutorul unor detectivi particulari
Caracter ilustratv
Publicat: 19/10/2021, 18:38

Un om de afaceri austriac, stabilit la Timișoara în interes de afaceri, a fost ridicat cu mascații, împreună cu doi detectici particulari, după ce procurorii DIICOT au probat că ar fi montat microfoane în locuința unei femei și ar fi urmărit-o peste tot după ce i-ar fi montat în mașină un dispozitiv GPS.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună polițiștii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timișoaraau deschins, marți, la cinci adrese de pe raza județelor Arad și Timiș, într-un dosar care vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în infracțiuni de șantaj, hărțuire, violare de domiciliu și violarea vieții private.

Conform anchetatorilor, în cursul anului 2021, un om de afaceri cetățean austriac, care administrează în țara nostră o firmă prin care derulează afaceri în domeniul agricol, ar fi început să-și urmărească fosta amantă, cu ajutorul a doi detectici particulari.

Prin utilizarea unor dispozitive de localizare şi microfoane, suspecții sunt acuzați că au urmărit şi supravegheat victima atât acasă cât și la birou, mai ales că femeia lucra chiar la firma austiacului.

Victima trăia un adevărat coșmar

Prin aceste metode, omul de afaceri a încercat, în repetate rânduri, s-o determine pe aceasta să reia relașia cu el.

S-a reținut faptul că, începând cu anul 2021, cetățeanul austriac dorind să reia relația cu persoana vătămată, a ameninţat-o pe aceasta în mod repetat cu desfacerea contractului de muncă, demarând o campanie de monitorizare agresivă a vieţii private a victimei”, a arătat anchetatorii.

Procurorii DIICOT au probat că, împreună cu cei doi detectivi, afaceristul a intrat în casa victimei, cu o cheie potrivită, în timp ce aceasta era la serviciu. Cei trei i-ar fi montat micofoane inclusiv în haine. În plus, detectivii i-ar fi montat inclusiv un dispozitiv GPS în mașină.

La solicitarea liderului grupării, pe tot parcursul anului 2021, în mod coordonat şi repetat, cei doi detectivi particulari împreună cu alte persoane din anturajul acestora, care erau neautorizate să desfăşoare activităţi de detectivi, încălcând dreptul la viață intimă, familială şi privată al persoanei vătămate, au procedat la supravegherea ambientală în locuri publice şi la domiciliul victimei, beneficiind de suportul tehnic clandestin al cetățeanului austriac (aparatura de localizare şi ascultare fără drept a convorbirilor ambientale)”, au mai spus anchetatorii DIICOT.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate trei laptop-uri, șase telefoane mobile, un H.D.D., trei reportofoane și un dispozitiv GPS.

Cei trei au fost aduși la audieri la sediul DIICOT, însă, spun surse apropiate anchetei, nu au fost luate măsuri preventive în condițiile în care nu s-au finalizat, încă, perchezițiile informatice.

Victima a explicat, pentru Antena 3, că a început să trăiască un adevărat coșmar după ce a decis să pună punct unei relații amoroase pe care a avut-o cu administratorul firmei la care lucra. După ce a decis să rupă legătura, acesta ar fi început s-o preseze să reia relația și ar fi amenințat-o, în dese rânduri, că își va pierde locul de muncă. De altfel, spune aceasta, austriacul a condediat-o și a reangajat-o în mai multe rânduri.

Extrem de gelos, spune femeia, austriacul i-ar fi pus microfoane în casă și la birou și i-ar fi montat un dispozitiv GPS în mașină pentru a putea s-o urmărească pas cu pas. Aceasta spune că filajele ilagale ar fi fost susținute de cei doi detetectivi, dar și un taximetrist.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase