Ministrul Transporturilor desființează Agenția pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare, după stenogramele DNA. Cine preia atribuțiile

Ministrul Transporturilor desființează Agenția pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare, după stenogramele DNA. Cine preia atribuțiile
Sursă FOTO: Valentina Sarosi - Mediafax Foto
Publicat: 04/07/2021, 12:48
Actualizat: 04/07/2021, 13:25

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat  duminică, în cadrul unei conferințe de presă din Timișoara, că Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare (ARSVOM) va fi desființată, după apariția stenogramelor Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Atribuțiile ei vor fi preluate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Ministrul salută demersul procurorilor DNA, care au început o investigație la agenția aflată în subordinea Ministerului Transporturilor (MT), acuzațiile magistraților fiind de luare de mită, trafic de influență, constituire de grup infracțional, spălare de bani și abuz în serviciu.

În ultima zi a lunii iunie, după mai multe descinderi la MT, cinci inculpați au fost plasați în arest la domiciliu de Tribunalul Constanța, pentru o perioadă de 30 de zile, inclusiv directorul ARSVOM, Daniel Manole.

”Noi aveam un control pornit la cererea mea, control încheiat care a ridicat o serie largă de probleme pe seria de achiziții. Această agenție va fi desființată, am discutat și cu premierul și și-a dat acordul, iar atribuțiile ei vor fi preluate de IGSU. De fapt nici nu-și avea neapărat rostul, iar prin felul în care au acționat vedem și aceste acuzații. E un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competențe grave. Vom desființa această Agenție”, a declarat Drulă.

Ministrul Transporturilor a mai anunțat că a dispus controale și la celelalte instituții care apar în stenogramele DNA și că a dispus schimbarea conducerii acestora, scrie G4Media.ro.

CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult